M&I Systems: Uređenje i optimizacija poslovnih procesa

12.01.2015. 13:50 / Izvor: eKapija.ba
M&I Systems: Uređenje i optimizacija poslovnih procesa

M&I Systems, Co. je već odavno u svoj program i asortiman usluga uvrstio i konsultantske usluge u domenu Business Process Management.

M&I Systems, Co. je već odavno u svoj program i asortiman usluga uvrstio i konsultantske usluge u domenu BPM (Business Process Management). Veći broj konsultanata, sa odličnim teorijsko-metodološkim i heurističkim znanjem, stečenim permanentnim učenjem i velikim iskustvom na više izvedenih projekata, pruža ovu vrstu složenih i za organizacije, raznovrsne delatnosti, izuzetno značajnih usluga.

Glavna aksioma posla BPM konsultanata je da saslušajući klijente, pobude njihovu ingenioznost i motivišu ih da formulišu predloge i “izume” načine unapređenja svojih procesa. Istovremeno se uče metodologiji kojom će unapređenje sprovesti od ideje do realizacije.

"BPM predstavlja polugu, pokretač svake organizacije za ostvarenje strateških ciljeva, razvoj i povećanje svoje efikasnosti. Najčešći razlog neuspjeha, loših rezultata organizacija u poslovanju je neuređenost poslovnih procesa. Kako da ostvarite visoku finansijsku performansu, zadovoljavamo preferencije naših klijenata, razvijamo neopipljivi kapital, ako nemamo izvanredno uređene poslovne procese? Samo izvrsnost u modelovanju i upravljanju performansom poslovnih procesa osigurava organizaciji konkurentnost, zadržavanje postojećih i sticanje novih kupaca, optimalno upravljanje i čuvanje raspoloživih i novih resursa, razvoj intelektualne imovine, kao i održivi kontinuirani razvoj. Kruna svega je upravljanje procesnom perfomansom primjenom najsuptilnijih i najpouzdanijih metoda i tehnika procesne poslovne inteligencije. Dakle, sa kompetentnim timovima veoma ozbiljno se bavimo modelovanjem procesa, kvalitativnom i kvantitativnom analizom, simulacijom, optimizacijom, performansom poslovnih procesa-gradimo sa klijentom njegov model procesne organizacije", navode iz M&I Systems-a.

Implentacija BPM-a obuhvata četiri koraka:

1. Dizajn procesa (ARIS Designer)

2. Unapređenje procesa (ARIS Architect)

3. Transparentnost procesa (ARIS Publisher)

4. Upravljanje performansom (ARIS Performance Manager)

Ekspertski timovi M&I Systems, Co. koriste metodologiju, platformu i ARIS alate, danas najprestižnije u svijetu u višedimenzionalnim poslovnim kontekstima:

  • Strategijsko upravljanje
  • Upravljanje performansom
  • Optimizacija poslovnih procesa
  • Izgradnja moderne procesne organizacije
  • Implementacija informacionih sistema
  • Upravljanje kvalitetom
  • Upravljanje troškovima procesa
  • Softverski inženjering
  • Servisno orijentisane arhitekture
  • Poslovne i IT integracije-moćne čvrste i plodne

Ishod projekata/usluga BPM je uvijek racionalnost. Kada je riječ o ovakvim projektima benefiti su veći nego ulaganja. Empirijska svjedočanstva su brojna.

Smanjeni troškovi poslovnog procesa uz povećanje kvaliteta procesa do 15 %
Manji broj grešaka do 30%
Ušteda vremena do 30 %
Kraći period obuke zaposlenih, što automatski uzrokuje i niže troškove od 10 do 30 %
Manje internih zahteva za podrškom od 15 do 30 %
Smanjen broj pritužbi od strane korisnika od 15 do 30 %
Bolje predviđanje budućih situacija i unapređenje planiranja

i do 30%

 

PREUZMI DOKUMENT:
BPM brošura

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti