Mandić: Ove sedmice se razmatra pitanje otvaranja vrtića u FBiH

28.04.2020. 15:50 / Izvor: Fena
Mandić: Ove sedmice se razmatra pitanje otvaranja vrtića u FBiH

Ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Vjekoslav Mandić uputio je apel građanima FBiH da ublažavanje mjera, koje je nastupilo, ne trebaju shvatiti kao prestanak pandemije .

Ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Vjekoslav Mandić uputio je apel građanima FBiH da ublažavanje mjera, koje je nastupilo, ne trebaju shvatiti kao prestanak pandemije koronavirusa.

Mandić je tokom redovnog obraćanja predstavnika federalnih institucija zamolio građane da se nastave pridržavati mjera koje predlaže struka, a to su, između ostalog, održavanje socijalne distance, nošenje maski i rukavica, izbjegavanje okupljanja većeg broja osoba, jer u suprotnom postoji opasnost od daljeg širenja pandemije virusa COVID -19. 

"Može nam se desiti povećanje broja oboljelih, na što zdravstveni sistem ne može odgovoriti. Mjere su ublažene i nastavit ćemo s ublažavanjem, ali molim vas da to ne shvatite kao apsolutnu slobodu za okupljanja, pogotovo sad za prvomajske praznike", kazao je Mandić. 

Osvrnuo se i na mogućnost odlaska djece u vrtiće, te naglasio da Križni štab tek treba razmatrati tu mogućnost u narednom periodu.  

“Sigurno je da će to ovaj tjedan doći na red da se razmatra i vidjet ćemo šta kažu naši stručnjaci i da li ćemo preporučiti da se otvore vrtići ili ne. Pratit ćemo epidemiološku situaciju pa ćemo odlučiti o tome”, kazao je Mandić.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti