M&M Plastik proizvodi plastičnu galanteriju koju 90 posto izvozi u EU

10.04.2017. 09:44 / Izvor: Avaz.ba
M&M Plastik proizvodi plastičnu galanteriju koju 90 posto izvozi u EU

Preduzeće za proizvodnju plastične galanterije "M&M Plastik" iz Prijedora s radom je počelo prije 11 godina.

Preduzeće za proizvodnju plastične galanterije "M&M Plastik" iz Prijedora s radom je počelo prije 11 godina u jednoj prostoriji Poslovnog inkubatora u Prijedoru, s jednim zaposlenim i jednom mašinom.

Danas imaju pogon od 450 kvadratnih metara u "Celpakovoj" industrijskoj zoni, 16 zaposlenih, devet velikih mašina za presovanje plastike, pogon za dizajn i sito štampu.

Trenutno zapošljavaju 16 radnika, u planu imaju i proširenje svoje proizvodnje.

Sito štampa

Prema riječima vlasnika Drage Mandića, imaju uhodanu dugogodišnju saradnju s austrijskom firmom "Eurosnap", kojoj plasiraju najveći dio proizvedenog.

"U prošloj godini proizveli smo 1,2 miliona plastičnih jedinica, najviše okvira, nosača, za registarske tablice i više od 90 posto proizvedenog preko austrijskog partnera plasirali na tržište EU", kaže Mandić.

Manji nameti

Dodaje da bi lakše poslovali da su nameti u privredi manji, kao i da uvoz repromaterijala, ali i kompletan izvoz prate određene subvencije.

"Dijelim sudbinu svih drugih koji se u ovoj državi baveproizvodnjom i izvozom. Prate nas isti problemi", kazao je Mandić, koji u ovoj godini planira proširenje proizvodnje i zapošljavanje najmanje dva ili tri radnika mašinske ili elektrostruke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti