Marmelada spojila libijske datule sa bosanskom šljivom i jabukom

10.12.2018. 11:54 / Izvor: Akta.ba
Marmelada spojila libijske datule sa bosanskom šljivom i jabukom

Amra Ribić je godinama radila na uvozu libijske datule na bh. tržište, kada je došla na ideju da svoj uvoz poveže sa domaćom proizvodnjom.

Amra Ribić je godinama radila na uvozu libijske datule na bosanskohercegovačko tržište, kada je došla na ideju da svoj uvoz poveže sa domaćom proizvodnjom. Tako je rođena ideja za marmeladu od datula, koja se proizvodi u kombinaciji sa domaćom šljivom i jabukom.

"Datule su najzdravije voće na svijetu po svom nutritivnom sastavu, te smo odlučili tržištu ponuditi nešto novo. Proveli smo registraciju, istraživanje proizvoda, iskoristili smo tehnološka dostignuća, te danas – nakon skoro godinu dana priprema, ulazimo na tržište i pronalazimo kupce", poručuje Ribić.

Uspjeli su već ući u kuće zdrave hrane u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Gradačcu, a uskoro će se ova marmelada naći i na policama vodećih tržnih centara.

"Isplati se čekati i biti strpljiv na našem tržištu. Ovog vikenda smo uz podršku USAID/Sweden FARMA II projekta imali priliku predstaviti svoje proizvode na Sarajevo Holiday Marketu, a učestvovali smo i na Sajmu privrede na Skenderiji. Prilike postoje, te se na ovakvim događajima povezujemo. Dobili smo već i neke narudžbe iz inostranstva, i naša marmelada pod brendom ‘Aurora’ pronalazi svoj prostor na tržištu", dodaje Ribić.

"Svima koji kreću o ovakav poduhvat bih preporučila da osiguraju plasiranje proizvoda na području cijele zemlje, te da znaju da iza svakog prepoznatljivog proizvoda stoji mnogo rada, ulaganja i vremena. Ja vjerujem u priču koju sam pokrenula, da ona može donijeti zapošljavanje, te da možemo iskoristiti najbolje što imamo. Ko god je probao, vratio se, i u tome je najveća tajna – ostvariti povjerenje kupca", zaključuje Ribić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti