Master inženjering: Na sajmu predstavili najnovije HMI touch panele

19.09.2016. 13:43 / Izvor: Akta.ba
Master inženjering: Na sajmu predstavili najnovije HMI touch panele
OTVORI GALERIJU

Na sajmu su se predstavili sa svojim novim proizvodom HMI touch panelima koji omogućavaju povezivanje na sve poznate PLC kontrolere.

Kompanija Master inženjering iz Banja Luke, ove godine se sa svojim proizvodima, predstavila na reginalnom sajmu privrede koji se održavao od 17. i 18. septembra u Čelincu.

Branislav Babić, direktor ove kompanije, kaže za Akta.ba da su sa banjalučkom firmom Procedo napravili zajednički projekat koji su izložili na sajmu. Radi se o sistemu regulisanog pogona pumpi, gdje je ona regulisana po pritisku, a frekventini regulator vrši funkciju regulisanja istog.

''Namjeravali samo da u praksi pokažemo kako to funkcioniše jer u poslovima navodnjavanja ili vodosnabdijevanja nije dobro ukoliko imate prevelik ili premalen pritisak. Optimalni pritisak možemo postići ukoliko ga regulišemo frekventim regulatorom. Time dobijemo maksimalan protok kada je to potrebno, a imamo i kontrolu tog sistema'', navodi on. 

Dodaje da se predstavljaju i sa HMI touch panelima proizvođača WeIntek, njihovim novim proizvodom, koji omogućavaju povezivanje na sve poznate PLC kontrolere, direktno povezivanje na frekventne regulatore i mogućnost daljinske kontrole.

Inače, Master inženjering se bavi automatizacijom proizvodnih procesa, mjerenjem energetske efikasnosti električne energije u industriji , SCADA sistemima, projektovanjem, proizvodnjom ormara, montažom i puštanjem u pogon navedenih uređaja. Master inžejering za tržište BiH zastupa proizvode Control Techniques  (frekventni regulatori) Leroy Somer (motori i generatori) i WeIntek (HMI industrijski touch paneli).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti