Vijesti

Maxmara apsolutni šampion zatvorenih sajmova "Grames 2010" i "Demi 2010"

23.03.2010. 08:33 / Izvor: Nezavisne novine

Banjalučka fabrika aluminijumskih konstrukcija "Maxmara" osvojila je "Zlatnu libelu" kao apsolutni šampion u ponedjeljak zatvorenih sajmova građevinarstva "Grames 2010" i dostignuća u elektroindustriji i mašinskoj industriji i inovacijama "Demi 2010", održanih u Banjaluci.

Pored glavne nagrade, uručena su i priznanja u podsektorima, a najviše priznanje, "Zlatnu libelu", za kompletnost proizvodnog programa dobilo je preduzeće "AM Međugorje" iz Banjaluke. "Srebrne libele" pripale su firmama "Grossist" iz Prijedora i "Xella" iz Tuzle, dok je "Bronzanu libelu" dobila firma "Bepro" iz Laktaša.

"Fagus" iz Kotor Varoša dobio je "Zlatnu libelu" u kategoriji novih proizvoda u građevinarstvu, a u istoj oblasti "Srebrne libelne" uručene su kikindskoj fabrici "Toza Marković" i banjalučkom "Binis betonu", dok je "Bronzana libela" pripala "Rapidu" iz Apatina.

Banjalučki "Graditelj" osvojio je "Zlatnu libelu" za predstavljeni asortiman građevinske mehanizacije i prateće opreme, "Srebrna libela" u ovoj oblasti pripala je "Teknoxgroupu" iz Sarajeva, dok je "Bronzana libela" uručena firmi "Balavto" iz Ajdovštine.

U oblasti mašinske industrije "Zlatnom libelom" okitila se "Termoklima" iz Laktaša, "Srebrnu libelu" je dobio "Em-oniks" iz Lukavca, a "Bronzanu libelu" ITS-RB iz Križevaca. "Zlatna libela" u oblasti elektroindustrije pripala je preduzeću "Kaldera Company" iz Laktaša, a "Srebrnu libelu" osvojio je "Vigmelt" iz Banjaluke.

Ovogodišnji "Grames 2010", poznat kao najveća sajamska manifestacija u toj oblasti u BiH, okupio je oko 200 izlagača, među kojima su dominirale domaće firme, kojima su se pridružili učesnici iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Austrije, Italije, Njemačke, Mađarske i Kine. Manifestaciju su obilježili organizovani nastupi mađarskih privrednika i domaćih firmi iz građevinskog sektora na štandu Privredne komore RS, čime je ozvaničen početak druge faze kampanje "Naše je bolje", koja ima za cilj promociju kupovine domaćih proizvoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti