Vijesti

Međunarodna organizacija Superbrands zaključila glasanje za najjače tržišne marke u BiH za 2009.

09.04.2009. 12:09 / Izvor: Pristop BH

Međunarodna organizacija Superbrands, globalni autoritet na području brandinga, početkom aprila 2009. godine zaključila je glasanje za izbor najjačih tržišnih marki za 2009. godinu u Bosni i Hercegovini.

U periodu od 06. – 22. marta 2009. godine mogućnost glasanja za najjače brandove pružena je i široj javnosti pristupom internet stranici www.superbrands.ba.

Na taj način zabilježeno je preko 10.000 glasova šire javnosti za najjače brandove.

Glasanje se odvijalo na dva načina: pristupom brzom glasanju (javnosti je pružena prilika da predloži tri najjače tržišne marke), te pristupom cjelokupnom glasanju sa ukupnom listom brandova.

Na veliko zadovoljstvo organizacije Superbrands, među glasovima javnosti zabilježen je značajan broj nominacija domaćih brandova, što ukazuje na činjenicu da je šira javnost uvidjela potrebu za razvojem domaće privrede, posebno u periodu današnje ekonomske krize.

Osim šire javnosti, u izboru najjačih brandova u BiH za 2009. učestvovalo je i stručno vijeće kojeg čine 44* ugledna i priznata predstavnika bosanskohercegovačke poslovne javnosti, stručnjaka i autoriteta iz područja poslovanja, marketinga te predstavnika medija.

Za izbor najjačih u Bosni i Hercegovini ove godine konkuriralo je čak 800 tržišnih marki, raspoređenih u 27 kategorija, koje su odabrane na osnovu podataka uglednih i neovisnih agencija za istraživanje tržišta (GfK, MEMRB, Puls i Valicon). U izboru sudjeluju kako domaće, bosanskohercegovačke tržišne marke, tako i one međunarodne.

Najjače tržišne marke u BiH koje aktivno koriste Superbrands status biće predstavljene početkom jeseni 2009. godine na završnom svečanom događaju koji priređuje organizacija Superbrands. Tom prilikom će predstavnicima najjačih brandova biti uručena i Superbrands priznanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti