Međunarodni aerodrom Sarajevo certificiran prema najnovijim standardima

01.11.2017. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Međunarodni aerodrom Sarajevo certificiran prema najnovijim standardima

U protekla dva dana na Aerodromu Sarajevo boravili su auditori ovlaštene certifikacijske kuće TÜV Nord Croatia.

Sveobuhvatni napori menadžmenta i uposlenika J.P. Međunarodni aerodrom "Sarajevo" d.o.o. Sarajevo na implementaciji vrhunskih svjetskih standarda i poboljšanju kvalitete usluga, rezultirali su uspješno okončanim procesom certifikacije po međunarodnim ISO standardima.

Naime, u protekla dva dana na Aerodromu Sarajevo boravili su auditori ovlaštene certifikacijske kuće TÜV Nord Croatia koji su po završenoj inspekciji konstatirali da ne postoji niti jedna neusklađenost u domenu implementiranog sistema upravljanja kvalitetom, sistema okolinskog upravljanja i sistema upravljanja sigurnošću informacija.

Potvrđena je izuzetno kvalitetna implementacija ovih procesa u praksi, a sve po zahtjevima koji se postavljaju ISO standardima 9001:2015 (Sistem upravljanja kvalitetom), 14001:2015 (Sistem upravljanja zaštitom okoliša) i 27001:2013 (Sistem upravljanja sigurnošću informacija).

Tako je J.P. Međunarodni aerodrom "Sarajevo" d.o.o.,  postao jedan od prvih privrednih subjekata u BiH koji radne procese u potpunosti prilagođava zahtjevima najnovijih međunarodnih normi.

Certifikat o usklađenosti sa najnovijim međunarodnim standardima dodatni je poticaj za Međunarodni aerodrom Sarajevo da nastavi sa politikom ulaganja u razvoj preduzeća kako bi se uzlazna putanja u nivou  pruženih usluga i pozitivan trend poslovanja i dalje nastavili.  

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti