Međunarodni aerodrom Sarajevo - Danas letovi iz Dubaija i Zagreba

23.03.2020. 09:27 / Izvor: Fena
Međunarodni aerodrom Sarajevo - Danas letovi iz Dubaija i Zagreba

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će sletjeti dva putnička aviona, iz Dubaija i Zagreba, te su planirani i povratni letovi za te destinacije.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će sletjeti dva putnička aviona, iz Dubaija i Zagreba, te su planirani i povratni letovi za te destinacije.

Kompanija Turkish Airlines ranije je objavila da obustavlja skoro sve letove, te u petak, 27. marta, imaju posljednji let za Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

I kompanija Qatar Airways obustavila je sve letove do Sarajeva do 1. maja, tako da u ovom trenutku na Međunarodnom aerodromu Sarajevo prometuje samo još nekoliko aviokompanija, ali reducirano.

Iz Međunarodog aerodroma Sarajevo podsjećaju da je  u zgradu Terminala dozvoljen ulazak samo putnicima i zaposlenicima  Aerodroma, te  zaposlenicima drugih poslovnih subjekata i institucija koje posluju na Aerodromu.

Svi koji dočekuju nekoga ili ispraćaju na put, kako navode,  treba da se zadrže na  parkingu MAS-a.

"Poduzete su sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prenosa oboljenja, te zaštitili, prije svega, naše zaposlenike, kolege iz drugih organizacija, putnike i posjetitelje i u stalnom smo kontaktu sa svim nadležnim institucijama. Redovno se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici", kazala je Bagarić.

S obzirom na to da se situacija vezano za letove konstantno mijenja, sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.

"One koji planiraju dolazak u BiH, molimo da za sva pitanja o uvjetima ulaska u zemlju kontaktiraju Graničnu policiju BiH, te Federalnu upravu za inspekcijske poslove, po pitanju mjera koje se provode prilikom ulaska", kazala je Bagarić.

Promet roba preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo se nastavlja, uz smanjen broj dnevnih, odnosno sedmičnih letova. U smislu smještajnih kapaciteta, Sektor cargo usluga MAS raspolaže sa više od 800m2 skladišnog prostora, rashladnim komorama te multifunkcionalnim prostorom za smještaj kvarljivih roba, površine 250m2. - poručuju iz MAS-a. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti