Međunarodni aerodrom Sarajevo ima punu podršku Granične policije BiH

23.08.2017. 08:50 / Izvor: Fena
Međunarodni aerodrom Sarajevo ima punu podršku Granične policije BiH

Direktor Granične policije BiH obećao je podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom aerodromu.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Zijad Srabović, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić i komandir Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo Munib Čorbić posjetili su jučer Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje su održali radni sastanak s direktorom aerodroma Arminom Kajmakovićem.

S obzirom na izuzetno povećan promet tokom ljetnih mjeseci i rekorde koje sarajevski aerodrom bilježi iz mjeseca u mjesec, direktori su se složili da upravo zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika aerodroma i Granične policije BiH sve protiče bez ikakvih problema i prevelikih gužvi.

Direktor Kajmaković upoznao je direktora Galića o svim predstojećim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog aerodroma, a kojim će se povećati i prostorni kapaciteti za potrebe rada jedinice Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Radi se o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, posebno uzimajući u obzir to da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne smije utjecati na redovno obavljanje aviooperacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.

Direktor Granične policije BiH obećao je podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom aerodromu širenjem kapaciteta i angažiranjem većeg broja izvršitelja u JGP Aerodrom Sarajevo, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti