Međunarodni aerodrom Sarajevo unaprijedio izgled svoje web stranice

17.05.2019. 11:52 / Izvor: Akta.ba
Međunarodni aerodrom Sarajevo unaprijedio izgled svoje web stranice

Nova stranica uključuje mapu destinacija, upute kako doći ili putovati dalje s aerodroma koristeći se autobusom, taksijem, automobilom ili rent-a-car uslugama.

Međunarodni aerodrom Sarajevo unaprijedio je izgled svoje web stranice. Ovo je još jedna od aktivnosti koje Aerodrom sprovodi u sklopu proslave 50 godina svoga postojanja.

Nova stranica uključuje mapu destinacija, upute kako doći ili putovati dalje s aerodroma koristeći se autobusom, taksijem, automobilom ili rent-a-car uslugama.

"Dočekujemo vas od 1969. godine", slogan je koji sve putnike dočekuje na početnoj stranici gdje su dostupne informacije o redu letenja, dolascima i odlascima aviona te online prodaji karata.

Dostupan je i prijenosi uživo sa tri kamere, dvije postavljene na terminalu B i jedne na platformi.

Nova stranica uključuje i druge korisne informacije kao što su ugostiteljska ponuda, parkiranje na aerodromu, kupovina u Duty Free Shop i slične usluge.

Podsjećamo, Međunarodni aerodrom Sarajevo odnedavno je uveo uslugu online prodaje karata, čime je postao prvi prodajni agent u Bosni i Hercegovini, odnosno prva zračna luka u regiji koji nudi ovu vrstu usluge.

Online kupovinu avio karata možete obaviti na zvaničnoj web stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo – http://www.sia.ba , odnosno u online obrascu koji je vidljiv odmah po otvaranju stranice. Nakon što u predviđena polja unesete destinaciju i datume putovanja, sistem će izlistati sve ponude i opcije (broj presjedanja, različiti zrakoplovni prijevoznici…), počev od najpovoljnije ponude. Ovaj sofisticirani pristup omogućava da kreirate vlastito putovanje prema svojim željama i prioritetima.

Sistem je kreiran u  saradnji sa globalnom putničkom platformom Amadeus , te objedinjuje sve potrebne radnje koje omogućavaju da se kupovina karte obavi na jednom mjestu.

Pored svega navedenog, ovaj sistem također uključuje mogućnost odabira mjesta u avionu,  količinu prtljaga i slično.

Novo unapređenje je još jedan korak ka stvaranju modernog poslovnog okruženja sarajevskog aerodroma u skladu s evropskim i svjetskim trendovima i najnovijim tehnološkim dostignućima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti