Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Međunarodni aerodrom Sarajevo uveo online prodaju karata

04.05.2018. 10:51 / Izvor: Fena

Međunarodni aerodrom Sarajevo je u cilju unapređenja usluga i u skladu sa zahtjevima i očekivanjima putnika, uspostavio online prodaju karata, čime je postao prvi prodajni agent u Bosni i Hercegovini koji nudi tu uslugu.

"Online kupovinu aviokarata možete obaviti na zvaničnoj web stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo VIDEO, odnosno u online obrascu koji je vidljiv odmah po otvaranju stranice. Nakon što u predviđena polja unesete destinaciju i datume putovanja, sistem će izlistati sve ponude i opcije (broj presjedanja, različiti avioprijevoznici...), počev od najpovoljnije ponude. Ovaj sofisticirani pristup omogućava da kreirate vlastito putovanje prema svojim željama i prioritetima", izjavila je Feni Sanja Bagarić-Arnaut, glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Sistem je kreiran u saradnji sa globalnim rezervacijskim sistemom Amadeus e-Power, te objedinjuje sve potrebne radnje koje omogućavaju da se kupovina karte obavi na jednom mjestu. Pored svega navedenog, sistem također uključuje mogućnost odabira mjesta u zrakoplovu, količinu prtljaga i slično.

"S ciljem olakšanog pristupa našim putnicima, sistem je podešen da odmah ponudi Sarajevo kao polaznu tačku, ali istu možete promijeniti i odabrati bilo koji od stotina aerodroma u svijetu koje sistem prepoznaje. Karte se mogu kupiti za letove više od 50 aviokompanija", naglasila je Bagarić-Arnaut.

Ističe da je sistem potpuno siguran za online kartično plaćanje, te da je razvijen u saradnji sa Intensa Sanpaolo bankom i WS PAY-payment providerom. Karte se mogu platiti MasterCard i VISA karticama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti