Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Međunarodni aerodrom Sarajevo veliku pažnu posvećuje sigurnosti

16.03.2018. 07:49 / Izvor: Akta.ba

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održan je sastanak između predstavnika aerodroma i brojnih aviokompanija koje operiraju sa aerodroma Sarajevo. Tema sastanka je bila migracija sa postojećeg sistema za kontrolu odlazaka zrakoplova, putnika i stvari HP DCS na novi sistem Res2/Iport DCS.

Taj sistem kompjuterski automatski kompletira podatke putnika koji su potrebni za prijavljivanje na let, te procesuira radnje vezane za štampanje bording karata, prihvatanje i sortiranje prtljaga, ukrcavanje putnika i prateće radnje.

Prelazak na ovaj sistem predstavlja izuzetno kompleksan zadatak i strateški je korak u pravcu osuvremenjivanja rada Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Prelazak na novi sistem značajno će povećati efikasnost aerodroma u obavljanju osnovnog procesa, te dodatno unaprijediti razinu  i kvalitet usluga koje Međunarodni aerodrom Sarajevo pruža svojim poslovnim partnerima i korisnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti