Međunarodni sajam gospodarstva u Brčkom okupio 210 izlagača

15.11.2013. 08:43 / Izvor: eKapija.ba
Međunarodni sajam gospodarstva u Brčkom okupio 210 izlagača
OTVORI GALERIJU

Dopredsjednik Gospodarske komore Brčko Distrikta Sead Slomić rekao je da su među izlagačima predstavnici turističkih organizacija, te mnoge tvrtke iz Brčkog i BiH, kao i okruženja.

U organizaciji Gospodarske komore Distrikta pod pokroviteljstvom Vlade Brčko Distrikta BiH u Brčkom  је jučer otvoren 12. Međunarodni sajam gospodarstva na kojem sudjeluje 210 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Egipta na oko 3.000 četvornih metara unutarnjeg prostora.

Na svečanosti u Domu kulture, povodom otvaranja sajma nazočnima se obratio predsjednik Gospodarske komore Brčko Distrikta BiH Miroslav Pančić, predsjednik Skupštine Distrikta Đorđa Kojić, te gospodarstvenik iz Brčkog Tomislav Antunović.

Dopredsjednik Gospodarske komore Brčko Distrikta Sead Slomić rekao je da su među izlagačima predstavnici turističkih organizacija, te mnoge tvrtke iz Brčkog i  BiH, kao i okruženja.

"Bez obzira na mnoštvo problema koje smo imali tijekom organizacije, uspješno smo realizirali još jedan sajam i uspjeli smo dovesti više izlagača nego prošle godine", istaknuo je Slomić.

Dogradonačelnik Brčko Distrikta Esed Kadrić kazao je da je opredjeljenje Vlade da treba podržavati lokalne gospodarstvenike i partnerske odnose sa njima te da će im se i ubuduće pružati  potpora.

"Prvi utisci i ovaj impozantan skup pokazuju da nismo pogriješili u ovome opredjeljenju. Naši lokalni gospodarstvenici imaju prigodu razmijeniti iskustva te sklopiti izvjesne poslovne aranžmane sa gospodarstvenicima iz okruženja što doprinosi stvaranju još boljeg ambijenta u Brčko Distriktu BiH za realizaciju novih poslovnih inicijativa", istaknuo je Kadrić dodavši da su posebna vrijednost ovogodišnjeg sajma gospodarstvenici iz EU.

Sajam je svečano otvorio predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Đorđa Kojić koji je naglasio da je u današnje vrijeme veoma teško okupiti više od 200 gospodarstvenika na jednom mjestu.

" Iz trenutne ekonomske krize jedino nas može izvući  rad i ekonomija, a gospodarstvenici zasigurno najbolje znaju kako otvoriti nova radna mjesta. Skupština i Vlada Distrikta će i dalje osluškivati potrebe gospodarstvenika i uz zajednički rad i komunikaciju truditi se da dodatno ojačaju njihovo poslovanje", zaključio je Kojić.

Ovogodišnji sajam održava se u halama JP "Luka Brčko" u centru grada, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan, kao i prethodnih godina i bit će otvoren do nedjelje,  17. studenoga.

Vlada Brčko Distrikta BiH generalni je pokrovitelj „12. Međunarodnog sajma gospodarstva“ za koji je potrošeno 70.000 KM dok je Vanjskotrgovinska komora BiH partner ovogodišnjeg sajma, navodi se u saopćenju Vlade Brčko Distrikta.

Programom 12. međunarodnog sajma privrede "Brčko 2013", koji će biti zatvoren u nedjelju, 17. novembra, predviđeno je i održavanje više tematskih konferenecija, okruglih stolova i prezentacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti