Međunarodni teretni prijevoz i tranzit još uvijek dopušteni

17.03.2020. 15:19 / Izvor: Akta.ba
Međunarodni teretni prijevoz i tranzit još uvijek dopušteni

VTK BIH je obaviještena od Međunarodne unije za cestovni prijevoz - IRU o situaciji u međunarodnom prevozu putnika i robe u Švicarskoj, Francuskoj i Španiji.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obaviještena od Međunarodne unije za cestovni prijevoz (International Road Transport Union – IRU) o situaciji u međunarodnom prevozu putnika i robe u Švicarskoj, Francuskoj i Španiji.

Švicarska

Nove mjere koje ograničavaju aktivnosti i javna okupljanja stupaju na snagu kako bi ograničile učinke epidemije Coronavirusa (COVID-19). Ljudima je dozvoljeno kretanje samo za hitne slučajeve, zbog kupovine hrane ili na posao.  Mjere će se primjenjivati do 19. travnja.

Od 17. ožujka ulazak na teritoriju Švicarske iz Italije, Francuske, Njemačke i Austrije ograničen je na švicarske državljane, švicarske stanovnike i ljude koji ulaze iz profesionalnih razloga.

Međunarodni teretni prijevoz i tranzit su još uvijek dopušteni.

Francuska

Od 17. ožujka u podne stupaju na snagu nove mjere kojima se ograničavaju aktivnosti i javna okupljanja kako bi se ograničio učinak epidemije coronavirusa (COVID-19). Mjere će trajati 15 dana.

Proglašena je nacionalna blokada. Ljudima je dozvoljeno kretanje samo za hitne slučajeve, zbog kupovine hrane ili na posao.

Samo su granice Schengenskog područja zatvorene za sljedećih 30 dana (vanjske granice Europske unije). Detaljnije informacije trebale bi biti najavljene u narednim satima.

Španija

Uz prethodne poduzete mjere, španjolska vlada najavila je da su  od 17. ožujka granice zatvorene za kretanje osoba. Izuzeti su španjolski državljani, španjolski stanovnici, prekogranični putnici i svi koji opravdavaju slučaj više sile.
Kao što je već rečeno, teretni prijevoz ostaje izuzetan kako bi jamčio gospodarsku aktivnost i lanac dobave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti