Mercedes-Benz održao obuku za vozače kamiona u BiH

09.09.2016. 14:15 / Izvor: Akta.ba
Mercedes-Benz održao obuku za vozače kamiona u BiH
OTVORI GALERIJU

Star Import d.o.o. Beograd u suradnji sa Auto Lijanovići d.o.o. Mostar organizirao je Mercedes-Benz obuku za vozače kamiona.

Star Import d.o.o. Beograd u suradnji sa Auto Lijanovići d.o.o. Mostar organizirao je Mercedes-Benz obuku za vozače kamiona. Obuka je održana u skladu sa svim internacionalnim Mercedes-Benz standardima u prostorijama društva Auto Lijanovići d.o.o. Mostar od 30. do 31. avgusta i od 2. do 4. septembra u STARline centru u Sarajevu.

Obuka je održana u skladu sa svim internacionalnim Mercedes-Benz standardima u saradnji sa Driver Training odeljenjem Mercedes-Benz fabrike u Vertu (Wörth), u okviru "Eastern European Tour" obuke.

Praktični dio obuke je izveden na dva tegljača Mercedes-Benz Actros 1845 LS i 1843 LS sa poluprikolicama ukupne bruto mase oko 40t, posebno pripremljenim za održavanje obuke. Pored dodatnih sjedišta u kabinama, vozila su opremljena i uređajima za precizno mjerenje potrošnje goriva.

Zadatak obuke je bio da se vozači upoznaju sa ekonomičnim stilom vožnje i tehničkim karakteristikama vozila. Prikazani ekonomični stil vožnje omogućava velike uštede goriva i smanjenje troškova održavanja vozila, uz povećanje efikasnosti transporta, što dokazuju i ostvareni rezultati.

Prva "Eastern European Tour" obuka je organizovana 2008. godine, a zbog velikog interesovanja održava se redovno svake godine. Prošle godine na obukama u Estoniji, Litvaniji, Letoniji, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji učestvovalo je oko 400 vozača i 100 menadžera transporta.

Star Import redovno organizuje obuke za sve kupce teretnih vozila, koje služe da se vozači upoznaju sa rukovanjem vozilom, kao i ekonomičnim stilom vožnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti