Merkur preuzeo lidersku poziciju na tržištu životnih osiguranja u BiH - Od premija osiguranja života ostvaren prihod od 17,7 mil. KM

26.01.2010. 14:03 / Izvor: eKapija.ba
Merkur preuzeo lidersku poziciju na tržištu životnih osiguranja u BiH - Od premija osiguranja života ostvaren prihod od 17,7 mil. KM

Prema netom objavljenim podacima Agencije za nadzor osiguranja u FBIH, Merkur osiguranje je ostvarilo izvanredan rezultat i završilo 2009. godinu sa najvećim prihodom od premija osiguranja života u ukupnom iznosu od 17.703.115 KM te preuzelo lidersku poziciju na tržištu životnih osiguranja u BIH sa 28,70 % tržišnog učešća.

Ova činjenica obavezuje sve uposlene i saradnike Merkur osiguranja da tu poziciju sačuvaju i učvrste u ovoj 2010 godini.

"Svim našim osiguranicima obećavamo bolji servis, nove proizvode i puno više dobrog raspoloženja oko produkcije u 2010. godini, u kojoj se nadamo da će Merkur osiguranje biti prepoznato od još većeg broja novih osiguranika", ističu u ovoj kompaniji.

Svoju opredjeljenost ka uvažavanju i podržavanju potreba svakog pojedinca kroz kreiranje jedinstvenih i fleksibilnih produkata životnih osiguranja u ovoj godini Merkur osiguranje će podržati i sa novim produktima (imovina, zdravlje).

Želja im je da se životna osiguranja etabliraju na tržištu BIH kao najbolje dugoročno rješenje socijalnih, zdravstvenih i finansijskih problema sa kojima se građani suočavaju svakodnevno.

"Nemamo nimalo sumnje da ćemo, u konkurenciji sa renomiranim osiguravajućim društvima, biti u poziciji da bitno unapređujemo tržište životnih osiguranja i da zajednički lobiramo kod vlasti na poboljšanju uslova i olakšica koje država može pružiti građanima u ovom segmentu", poručuju u Merkur osiguranju.

U godini u kojoj Merkur slavi 212 godina postojanja pokušaće dodatno približiti filozofiju životnih i zdravstvenih osiguranja oglašavanjem u medijima na jedan razumljiv i svakom pristupačan način.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti