Vijesti

Metalurški institut i preduzeće Cimos TMD - AI d.o.o. Gradačac potpisali ugovor o poslovnoj saradnji

29.10.2008. 15:26 / Izvor: Fena

Metalurški institut "Kemal Kapetanović" eksperimentalno će proizvodit specijalne materijale za automobilsku industriju.

Posao čija je vrijednost još tajna, Institutu je povjerilo preduzeće Cimos TMD - Automobilska industrija AI d.o.o. Gradačac.

Ugovor o poslovnoj saradnji 29.10.2008. godine su u Rektoratu Univerziteta u Zenici potpisali Fadil Novalić, direktor Cimos TMD - AI, i prof.dr. Sabahudin Ekinović, rektor Univerziteta u Zenici.

"Univerzitet u Zenici ovim dobija novu dimenziju u svojoj saradnji s privrednim okruženjem. Na Univerzitetu imamo znanje proizvesti bilo koji materijal koji je zahtjevan za automobilsku industriju“, rekao je rektor Ekinović.

Direktorica Metalurškog instituta "Kemal Kapetanović" Mirsada Oruč zahvalila je menadžmentu Cimosa na ukazanom povjerenju, izražavajući nadu da se radi tek o početku dugoročne saradnje.

Svečanom potpisivanju ugovora za razvoj i eksperimentalnu proizvodnju specijalnih materijala u automobilskoj industriji prisustvovali su načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, direktor Livnice Cimos TMD Casting d.o.o. Zenica Razim Lušnjičkić i drugi naučnoistraživački radnici Univerziteta u Zenici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti