MF banci od EBRD-a četiri miliona eura

11.09.2012. 07:51 / Izvor: SRNA

Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ odobrila je MF banci četiri miliona eura za kreditiranje malih i mikro preduzeća.

Iz MF banke saopšteno je da će odobrena sredstva omogućiti ovoj banci da podrži domaća mikro i mala preduzeća davanjem povoljnijih kredita sa dužim rokovima otplate.

Direktor MF banke Srećko Bogunović rekao je da su mali preduzetnici osnovna klijentela ove banke i da mnogo znači što su ova sredstva namijenjena upravo kao podrška njima.

"Takođe, nam je bitno povjerenje jedne takve ugledne međunarodne finansijske institucije kao što je EBRD, jer je to znak nama da smo se, iako mlada banka, pokazali kao profesionalan i pouzdan partner u ozbiljnim investicijskim projektima", rekao je Bogunović.

Direktor EBRD-ovog predstavništva u Sarajevu Libor Krkoška istakao je da je EBRD snažno opredijeljena da podržava mala preduzeća u BiH.

"Veoma nam je drago što gradimo dugoročnu uspješnu saradnju sa "Mikrofinom" i pozdravljamo učestvovanje MF Banke u ovom projektu. EBRD je snažno opredijeljena da podržava mala preduzeća u BiH, i mi se nadamo da će ovaj kredit pomoći razvoj i transFormaciju mikrokreditnog sektora u zemlji", rekao je Krkoška.

Uz ovaj kredit je odobreno oko 380.000 eura tehničke pomoći iz EBRD-ovog Specijalnog dioničarskog fonda i Fonda za zapadni Balkan.

Od početka svojih aktivnosti u BiH, EBRD je uložila više od 1,4 milijarde eura u više od 100 projekata u ključnim sektorima ekonomije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti