MF Plus financijsko savjetovanje i zastupanje u oblasti osiguranja

30.03.2018. 08:52 / Izvor: Akta.ba
MF Plus financijsko savjetovanje i zastupanje u oblasti osiguranja

Biti važan biznis partner za mala i srednja poduzeća u oblasti savjetovanja i edukacije je bitan i važan segment svakog poslovanja.

Biti važan biznis partner za mala i srednja poduzeća u oblasti savjetovanja i edukacije vezane  za osiguranje je jako bitan i važan segment svakog poslovanja. MF Plus kao lider u toj oblasti savjetovanja i edukacije je jako ozbiljno shvatio svoju ulogu kao takvu, i trudi se da svojim klijentima olakša i pomogne kako bi bili što uspješniji na našem tržištu.

Ova uspješna kompanija vas savjetuje  i pronalazi najbolje ponude u skladu sa potrebama i zahtjevima klijenata, edukacija zainteresiranih polaznika u edukacijskom centru u suradnji sa Udruženjem zastupnika u osiguranju Federacije BiH.

Prihodi i rashodi – crno na bijelo – Ono što rijetko ko čini jeste upravo ovo: stavite na papir sve svoje osnovne troškove, kao što su režije, prehrana, dugovanja i sl. (uračunajte sad u njih i ratu otplate kredita) i prihode (sve što zaradite) i sagledajte hoćete li moći da pratite te brojke a da opet na uđete u prekoračenje. Ukoliko vam se čini da nećete, morate razmisliti o bilo kakvom smanjenju mjesečnih troškova, koje će vam omogućiti bolji omjer prihoda i rashoda i život bez minusa.

Redovito revidiranje finansijskog stanja (najmanje jednom u 6 mjeseci), omogućava Vam da steknete bolji uvid u promjenu Vaše sveukupne financijske situacije i na vrijeme te da intervenišete i spriječite eventualne finansijske probleme koji Vam prijete iza ugla

Odlučite li se pak da kreditom pokrijete minus, morate paziti da li ćete biti u stanju otplatiti kredit a da dalje ne trošite iznad svojih mogućnosti. Svakako se preporučuje da, kad već uzimate kredit u tu svrhu, svakako uzmete i osiguranje kredita, koje iznosi oko 7 posto od iznosa kredita i osigurava vam otplatu kredita u slučaju otkaza, bolovanja ili smrti. Nikad ne možete biti sigurni što donosi život i na ovaj način štititi sebe i svoju obitelj od dugova.

Prije nego se odlučite za podizanje novog kredita! Potrebno je da znate:

Uzimanje kredita za pokrivanje minusa može biti dobar način da bolje kontrolirate svoju potrošnju, ali samo pod uvjetom da nakon toga maksimalno kontrolirate od daljnjeg trošenja: a kada pokrijete minus, morate biti jako disciplinirani kako se ponovno ne biste doveli u prekoračenje. Prilikom uzimanja kredita morate računati i na dodatne troškove a to su troškovi javnog bilježnika, troškovi naknade banci (oko 1 posto), troškovi depozita.

Zato je potreban externi stručnjak izvan vašeg poduzeća ili porodice da sagleda stanje i da vas nauči kako da vaše financije budu uvijek u plusu - MF Plus je tu za Vas!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti