MIBO prezentirao sistem za automatsko prepoznavanje registarskih tablica

17.10.2017. 09:26 / Izvor: Akta.ba
MIBO prezentirao sistem za automatsko prepoznavanje registarskih tablica

Sam sistem nudi niz mogućnosti pa i automatske notifikacije ukradenih motornih vozila.

MIBO komunikacije d.o.o., čelnim ljudima MUP USK-a, komesaru policije Koričić Muji, ministru Ramić Anelu kao i njihovim saradnicima, načelniku sektora za IKT Ćosić Jasminu i načelniku Prve PU Kozlica Amelu, prezentirali su i praktično upoznali sa mogućnostima koje nudi sistem za pro-aktivnu zaštitu i automatsko prepoznavanje registarskih oznaka.

Sam sistem nudi niz mogućnosti, od automatske notifikacije ukradenih motornih vozila, ukradenih/izgubljenih registarskih tablica kao i registracije višestrukih prekršioca u saobraćaju.

Ovaj sistem je pilot projekat i kao takav u narednom periodu bit će testiran na području Unsko-sanskog kantona, a prva lokacija gdje će biti instaliran je grad Bihać odnosno područje koje pokriva Prva Policijska uprava.

Komesar policije i ministar MUP USK-a, složili su se da je nabavka ovakvog sistema neophodna za Upravu policije MUP USK-a, iz razloga što bi policijskim službenicima svakako bio od velike koristi kad je u pitanju poboljšanje stanja sigurnosti na putevima Unsko-sanskog kantona.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti