MICOM BH: Održan seminar "Megger rješenja za testiranje relejnih zaštita"

26.02.2019. 14:54 / Izvor: Akta.ba
MICOM BH: Održan seminar 'Megger rješenja za testiranje relejnih zaštita'
OTVORI GALERIJU

Predavači su bili Aldin Ćamović, direktor Micom BH, David Eckert, Regionalni prodajni menadžer Megger-a za Istočnu i Jugoistočnu Evropu te Emir Karamehmedović, vanredni profesor na IUS-u na programu Elektrotehnike.

Na danas održanom seminaru na temu "Megger rješenja za testiranje relejnih zaštita" koji je Micom BH organizirao sa svojim principalom MEGGER-om prezentirana su Megger rješenja za testiranje relejnih zaštita: Megger Freja 546, Megger MVCT, Megger Sveker 900.

Predavači su bili Aldin Camović, direktor Micom BH, David Eckert, Regionalni prodajni menadžer Megger-a za Istočnu i Jugoistočnu Evropu te Emir Karamehmedović, vanredni profesor na IUS-u na programu Elektrotehnike.

Tema seminara je privukla čak 70 učesnika iz cijele BiH, koji se kao studenti, profesori ili privrednici žele više informirati o novim tehnološkim rješenjima, što je za ovakav seminar značajan uspjeh.

Na ovom seminaru se prvi put predstavlja kompaniju Megger sa kojom je Micom BH saradnju započeo polovinom prošle godine.

"Megger je inače vodeći dobavljač opreme za ispitivanje na trafostanicama u energetici. Mi smo distributer i za mnoge druge proizvođače, međutim Megger nam je interesantan jer je popunio prazninu u našem prodajnom portfoliju koji je do sada bio vezan za industrijska mjerenja. Organizovanjem jednodnevnih seminara želimo pružiti najbolje proizvode ali, takođe želimo pružiti i neke treninge i znanja našim kupcima i potencijalnim kupcima.",  izjavio je Camović za Akta.ba

David Eckert, Regionalni prodajni menadžer Megger-a za Istočnu i Jugoistočnu Evropu, komentirao je bitnost održavanja ovakvih seminara: " Vjerujem da Megger doprinosi tehničkom znanju i klijentima iz polja industrije električne energije. Seminari poput ovog omogućavaju inžinjerima i tehničarima neophodno znanje koje doprinosi poslovanju i tehničkom odlučivanju što u konačnici osigurava profitabilnost, povjerenje u strujni sistem i najvažnije – sigurnost."

Seminar je pored tehničkog edukativnog dijela obuhvatio i prezentaciju Internacionalnog univerziteta u Sarajevu sa kojim je Micom BH potpisao ugovor o saradnji te na slične teme organiziraju različite edukativne seminare iz ove oblasti.

"Jako je bitno znati šta ljudi rade kad su na terenu, da su sigurni u ono šta trebaju uraditi, da li je aparatura ispravna. Kroz cjeloživotno učenje u IUS Life centru im se pruža sigurnost da znaju šta rade a Micom BH sa kojim sarađujemo i koji učestvuje i daje podršku kroz svoje proizvode ima sigurno interes da se njihova oprema koristi ispravno jer oni ne prodaju samo svoje proizvode već i prate svoje kupce u primjeni te opreme. Mi imamo jako dobro opremljene laboratorije i studentima je od izuzetne važnosti imati praktični rad. Mi inzistiramo na praksi jer kroz praktičan rad se brzo i puno uči jer nije dovoljno imati samo teoretsko znanje", poručio je prof. Karamehmedović.

N.K.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti