Microsoft BiH domaćin 10. Partner dana na Vlašiću

09.09.2015. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Microsoft BiH domaćin 10. Partner dana na Vlašiću

Microsoft je predstavio Windows 10, nedavno objavljeni operativni sistem, koji donosi niz prednosti kako za poslovne, tako i za kućne korisnike, sa posebnim naglaskom na Windows as service princip.

Kompanija Microsoft BiH jučer je na Vlašiću okupila svoje bh. partnere na desetoj konferenciji “Partner dan“. Više od stotinu vodećih bh. IT kompanija je sudjelovalo na redovnom okupljanju partnera, tokom kojeg je Microsoft BiH predstavio novine iz svijeta Microsofta, nove trendove, podijelio rezultate ostvarene u prethodnoj godini, te nagradio najbolje partnere.

Konferenciju je otvorio direktor Microsofta BiH Omar Krivošija koji je sa partnerima podijelio trendove u IT svijetu. Krivošija je naglasio da su partneri vodeća snaga Microsofta, te ono što Microsoft diferencira u odnosu na druge kompanije.

"Drago mi je da smo na početku jedne važne epohe u IT svijetu okupili ovoliki broj partnera i s njima podijelili informacije o svim novinama koje nam dolaze, ali i prilikama koje očekuju nas i naše partnere. Cloud je naša ne samo budućnost, već i sadašnjost i drago mi je da u BiH već imamo zavidan broj partnera koju su to prepoznali. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još više partnera, koji će svojim korisnicima ponuditi optimalna i najbolja poslovna rješenja", rekao je Krivošija te čestitao partnerima godine na njihovim poslovnim uspjesima.

Microsoft je predstavio Windows 10, nedavno objavljeni operativni sistem, koji donosi niz prednosti kako za poslovne, tako i za kućne korisnike, sa posebnim naglaskom na Windows as service princip.

Ovogodišnji “Partner dan“ bio je u znaku Microsoft Cloud rješenja, sa posebnim akcentom na Azure Cloud servise.

Azure je otvorena i fleksibilna cloud platforma koja korisnicima omogućava da brzo razviju i ponude svoje aplikacije korištenjem globalne mreže Microsoft podatkovnih centara.

Windows 10 i njegova integracija sa Azure AD je tema koja plijeni interes tehničkih stručnjaka, te je ova tema dobila značajno mjesto na ovogodišnjoj partnerskoj konferenciji.

Na prodajnom dijelu konferencije Microsoft je predstavio modele kreiranja dodatne vrijednosti i profitablinosti u poslovanju u cloudu.

Kako vide IT danas i kako odgovaraju na potrebe korisnika 21. stoljeća sa svojim kolegama su podijelila dva Microsoft partnera, Source Code i Content.ba.

Microsoft BiH je na konferenciji predstavio i najbolje partnere po različitim kategorijama. Partner godine sa najvećim prometom je SYS Company d.o.o., prva Cloud Platforma u BiH - Lanaco d.o.o., najveći devices partner - CT Computers BA d.o.o. Sarajevo, First Win 10 LoB Application - Source Code d.o.o., prvi Microsoft Azure Open ugovor - Imtec d.o.o., najveći Office 365 ugovor - ContentBA i Najbolje biznis rješenje - BBS d.o.o. Kompanija Logosoft d.o.o. je nagrađena za najbolji projekat - “Cloud First, Mobile First“, saopćeno je iz Microsofta BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti