Microsoft BiH okupio informatičare - Održana tradicionalna konferencija MSDN/Technet

30.11.2007. 14:38 / Izvor: Pristop BH
Microsoft BiH okupio informatičare - Održana tradicionalna konferencija MSDN/Technet

Microsoft BiH danas je (30.11.2007.) organizirao MSDN/ Technet konferenciju, posvećenu temama namijenjenim razvojnim inžinjerima, sistem administratorima i IT profesionalcima, ali i svima onima koje zanimaju savremena softverska rješenja. Na današnjoj konferenciji, održanoj u Poslovnom centru Unitic, 200 učesnika imalo je mogućnost saznati sve o dolazećim tehnologijama, družiti se i razmijeniti iskustva.

Ova konferencija je ujedno bila i prilika da se prisutnima predstave novi Microsoft proizvodi - Windows Server 2008 (Longhorn), SQL Server 2008 (Katmai) i Visual Studio 2008 (Orcas) koji će redefinisati serversku platformu i način na koji se razvija softver. Interesantnim prezentacijama pojašnjeno je kako primjenom novih tehnologija na što jednostavniji način doći do željenih podataka. Pored toga predstavljeni su i Microsoft Office Sharepoint Server (MOSS) 2007, ASP.NET AJAX biblioteka, Language Integrated Query (LINQ) i Exchange Server 2007.

Predavači na današnjoj konferenciji bili su predstavnici Microsofta BiH Mirad Maglić i Alen Zulić, te predstavnici partnerskih kompanija u BiH Damir Dizdarević - Logosoft d.o.o., Dražen Bogadi – Avacom Group d.o.o., Adis Jugo i Ahmed Vila, Daenet d.o.o., Adin Popržanović i Nadir Badnjević, ORKA d.o.o.

Technet skupovi posebno su oblikovani za informatičke profesionalce (IT Pro) koji testiraju, implementiraju, održavaju, administriraju i optimiziraju Microsoftove proizvode i rješenja.
MSDN skup Microsoft organizuje kao skup namijenjen svim voditeljima informatičkih timova, projektantima i programerima koji se prvenstveno bave razvojem i implementacijom softverskih rješenja, temeljenih na Microsoft tehnologijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti