Microsoft NetWork 7 konferencija u Neumu okupila 900 učesnika

19.04.2017. 18:20 / Izvor: Akta.ba
Microsoft NetWork 7 konferencija u Neumu okupila 900 učesnika

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija kazao je kako je Microsoft konferencija ponovo ostala u vrhu konferencija ovog tipa.

U Neumu je danas počela Microsoft NetWork 7 konferencija koja je okupila oko 900 učesnika koji će u naredna tri dana pratiti predavanja koja su podijeljena u nekoliko smjerova i to: digitalna transformacija poslovanja, razvoji platformi i alati, smještaj i analiza podataka, server / cloud infrastruktura i servisi, sigurnost i upravljanje identitetima te studije slučaja. Tokom konferencije bit će riječi i o procesu migracije sa lokalne na cloud infrastrukturu, iskustvima korisnika iz Bosne i Hercegovinu u ovom procesu, odnosno novim mogućnostima dostupnih Microsoft cloud servisa kao što su Azure, Dynamics 365, Enterprise Mobility Suite, Office 365...

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija kazao je kako je Microsoft konferencija ponovo ostala u vrhu konferencija ovog tipa.

"Ovo je najveća poslovno-tehnološka konferencija i ove godine. Microsoft NetWork konferencija ove godine je okupila 80 predavača, a danas je održan Bussines Day, gdje smo sa ljudima iz biznisa podijelili novitete, ono što smo uspješno implementirali kod naših korisnika u BiH, ali i trendove koji nas čekaju u narednom periodu. Za obrazovni sektor i za akademsku zajednicu organizovali smo prezentaciju kako Microsoft vidi inovacije u školstvu i na koji način školstvo može biti bolje", kazao je Krivošija.

Dodaje kako je za sutra planirano održavanje okruglog stola o Cyber Security.

"U BiH se malo priča o sigurnosti, iako puno pričamo o digitalnoj transformaciji, sigurnost je veoma bitna. Ukoliko želite povjeriti svoje poslovanje i aktivnosti tehnologiji, ta tehnologija mora biti sigurna", dodao je Krivošija.

Regionalni direktor za javnu upravu u Microsoftu Ratko Mutavdžić kaže kako poruka digitalnih transformacija nije samo za organizacije, to je poruka za pojedince, naše timove unutar kojih radimo, na koji način ćemo podržati školstvo, te kako pomoći nove poslovne modele. 

Konferencija će biti nastavljena sutra, a govorit će se o: Povećanju produktivnosti sa Dynamics 355 for Financials, Monitorisanju vaših Azure aplikacija, Difitalnim transformacijama uz Office 365, Microsoft Cloude: politikama i praksama upotrebe oblaka.

Također, Logosoft će govoriti o svom Data Centru za brzi start.

Ponosni sponzori konferencije i ove godine su kompanije Logosoft, Lenovo te telekomunikacijski partner HT Eronet.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti