Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Microsoft Network 8: Uspješno okončana najveća IT konferencija u BiH

20.04.2018. 11:43 / Izvor: Akta.ba

Osmu godinu za redom Microsoft je na jednom mjestu okupio najpoznatije regionalne predavače te najveće stručnjake iz bh. IT industrije.

Tokom protekla tri dana,  preko 1000 učesnika prisustvovalo je na 90 održanih predavanja, a na jednom mjestu okupili su se brojni IT stručnjaci i predavači, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i regiona, Evrope, pa čak i Amerike.

Centralne teme ovogodišnje konferencije bile su vezane za upotrebu vještačke inteligencije u poslovanju, te načine kako Microsoft partneri mogu iskoristiti  Miicrosoft platformu za vještačku inteligenciju kako bi kreirali svoje aplikacije i koristili iste u svakodnevnom radu.

Enis Šahinović, direktor programa Microsoft NetWork 8 konferencije kazao je kako se protekla tri dana govorilo i zaštiti podataka, o izazovima koje donosi migracija poslovnih procesa, aplikacija u cloude.

"Zadovoljni smo svim što smo vidjeli na konferenciji. Komentari učesnika su  pozitivni kao i ranijih godina" kazao je Enis Šahinović, napominjući kako je tokom pripreme konferencije sklopljeno partnerstvo sa WeAre Developers.

Na ovaj način pojasnio je kako su svi učesnici Microsoft Network 8 konferencije dobili priliku da u maju prisustvuju na konferenciji u Beč uz kupovinu kotizacija po povlaštenim cijenama.

Konferenciju je kao i proteklih godina podržao veliki broj Microsoft partnera u BiH, a broj učesnika je za 15 posto veći u odnosu na raniju godinu i sve više dobija na važnosti.

Ono što je sigurno, a što je na kraju konferencije poručio i direktor njenog sadržaja, da odmah nako sumiranja rezultata idu pripreme za Microsoft Network 9 konferenciju.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti