Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Microsoft prva kompanija sa Cloud uslugama koje ispunjavaju EU standarde

11.04.2014. 08:46 / Izvor: eKapija.ba

Microsoft je jučer objavio na blog-u Microsoft generalnog savjetnika i izvršnog potpredsjednika Brad Smith-a, da je prva i za sada jedina kompanija koja je ispunila visoke EU standarde za zaštitu podataka u svojim Cloud uslugama.

Početkom sedmice, radna grupa za Član 29, koju predstavlja ukupno 28 državnih agencija za zaštitu podataka iz Europske unije, je nakon detaljnog pregleda Microsoft Cloud ugovora za kompanije zaključila da su ispunjeni visoki standardi za zaštitu privatnosti podataka koji su regulisani EU propisima za zaštitu podataka.  Microsoft je prva i za sada jedina kompanija kojoj je dodijeljeno ovo odobrenje što ima značajne implikacije za preduzeća svih veličina, kako u Europi tako i širom svijeta i koji žele sigurnost za privatnost i zaštitu svojih podataka.

Ovo je veoma značajna prekretnica za kupce i korisnike, s obzirom da Microsoft Cloud usluge za kompanije, a posebno proizvodi: Office 365, Microsoft Azure, Microsoft Dynamics CRM i Windows Intune, pružaju dodatno povjerenje da su ponuđeni proizvodi u skladu sa rigoroznim EU standardima za privatnost bez obzira gdje se njihovi podaci nalaze.

Svim kupcima koji brinu o privatnosti svojih podataka i regulatornoj usklađenosti, Microsoft šalje jasnu poruku klijentima da trenutno ne postoji posvećeniji partner njihovim potrebama od Microsofta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti