Mihajlović: Izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo važna za cijeli region

16.07.2018. 13:03 / Izvor: SRNA
Mihajlović: Izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo važna za cijeli region

Ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo važna za cijeli region.

Ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo važna za cijeli region, a da autoput do Crne Gore i modernizacija pruge Beograd-Bar znači da Srbija izlazi na more.

"Shvatili smo svi da moramo da pravimo puteve i da se povezujemo. Autoput Beograd - Sarajevo je od ogromnog značaja, ne samo za Srbiju i BiH, već i za cijeli region", rekla je Mihajlović.

Ona je za televiziju "Prva" istakla da nema razvoja regiona bez razvoja infrastrukture i da je za Srbiju dobra svaka vrsta povezivanja sa zemljama u regionu.

"Potpisan je ugovor za treću dionicu željezničke pruge Beograd - Budimpešta, a modernizacija pruge Beograd - Bar za Srbiju znači izlazak na more", rekla je Mihajlović.

Ona je napomenula i da je sada na srpskim putevima 20 miliona više automobila u odnosu na prije dvije godine, jer se autoput završava.

"Cijeli saobraćaj ranije je išao preko Rumunije i Bugarske, izgubili smo milione eura, a da ne govorim o turizmu", rekla je Mihajlović i dodala da će završetkom željezničkog koridora Srbija postati nezaobilazna trasa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti