MihBiH tržištu donosi svjetske standarde u segmentu projektovanja i servisiranja

21.01.2020. 08:47 / Izvor: Akta.ba

Gagula kaže da su za početak htjeli da oforme jedan siguran i stručan tim koji će moći da odgovori zahtjevima tržišta pa tek onda da se posvete realizaciji većih projekata, što su i uspjeli.

MihBH je nova kompanija na području naše zemlje koja je svoje poslovanje kroz svjetske standarde usmjerila u segment grijanja, plina, vode, struje i klimatizacije. U okviru svojih usluga nude projektovanje, izvođenje radova ali i servisiranje.

Admir Gagula, direktor ove kompanije u razgovoru za Akta.ba je kazao da su oformili stručan projektantski tim i u rad pustili projektantski biro koji već ima značajan broj ugovorenih poslova.

"MihBH je zvanično sa radom počela prvog jula nakon čega smo ozbiljno počeli da se predstavljamo tržištu. Uradili smo nekoliko projekata koji su nama u samom startu otvorili vrata da u narednom periodu možemo ozbiljnije da se bavimo većim i značajnijim projektima. Sretan sam jer se možemo pohvaliti stručnim timom koji će siguran sam zadovoljiti i najzahtjevnije kupce. Educirili smo svoje servisere koji rade sa najsavremenijom opremom a nabavili smo i nova servisna vozila", kazao je Gagula.

Gagula kaže da su za početak htjeli da oforme jedan siguran i stručan tim koji će moći da odgovori zahtjevima tržišta pa tek onda da se posvete realizaciji većih projekata, što su i uspjeli.

"Naš plan je da u ovoj godini imamo 100 zaposlenih a u sljedećoj 200 jer poslovi to zahtjevaju a i Sarajevo je tržište koje treba jednu ovakvu firmu", kaže Gagula.

Admir Gagula

Kompanija mihBH se polako ali sigurno probija na domaća ali i strana tržišta. Trenutno su u potrazi za atraktivnim lokacijama na području Sarajeva kako bi mogli realizirati svoje projekte. Kako nam je Gagula kazao kupili su jedan stari objekat na Skenderiji koji planiraju obnoviti, trenutno je u fazi rješavanja imovinskih dozvola kako bi projekat mogao da bude realizovan.

Trenutno obavljaju i pregovore za zemlju na Trebeviću, gdje ova kompanija planira izgraditi hotelsko – restoranski kompleks.

"Kada je riječ o projektima i poslovima van BiH najviše smo pozicionirani u Crnoj Gori. Već smo ugovorili neke poslove, te je dio naše ekipe do sada odradio klimatizaciju jedne zgrade. S obzirom da je i tamo ekspanzija u građevinskom sektoru, u narednom periodu radit ćemo jedan dio poslova u okviru jednog hotelskog kompleksa i to je samo mali dio onoga što nas očekuje", govori Gagula.

Kad je riječ o tržištu BiH u fazi su potpisivanja ugovora sa pojedinim kompanijama.

"Sad veće krećemo sa nekim ozbiljnijim projektima. Imamo pozitivno mišljenje od pojedinih kompanija koje su prepoznale ono što nudimo.  Danas je jako teško naći jednu firmu koja može da pruži sve ove usluge, a da su one provjerene, sigurne i da imaju garanciju, a prije svega vrhunski kvalitet što mi nudimo. Siguran sam da će nam taj naš kvalitet otvarati vrata za nove projekate i ponosno mogu da kazem da imamo tim koji moze da odgovori svakom zadatku i na čelu tog tima je Mithat Zoronjić Mitko koji ima visegodišnje iskustvo", pojašnjava Gagula.

MihBH je kćerka firme koja posluje na području Njemačke i koja je specijalizirana za oblast optike. Ova kompanija je drugi izvođač u segmentu optike na području Njemačke i imaju preko 450 zaposlenih. U okviru njihove grupacije u BiH posluje još jedna kompanija a to je Glasfaser Connect BH koja se bavi računarskim programiranjem, projektovanjem i podrškom u kojoj je Gagula također direktor.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti