Mikroelektronika:Lider na komercijalnom tržištu fiskalnih sistema

09.08.2013. 08:45 / Izvor: eKapija.ba

Mikroelektronika a.d. lider na komercijalnom tržištu elektroenergetike i fiskalnih sistema

Transformišući se iz područja vojne industrije, u kojoj je razvojna funkcija bila dominantna, a kvalitet i pouzdanost proizvoda presudni, u komercijalnu industriju, Mikroelektronika a.d. je odlučila postati i ostati lider na komercijalnom tržištu, kao proizvođač orijentisan praćenju i ispunjenju zahtijeva krajnjeg korisnika, nudeći mu ne samo proizvode već i sistemska rješenja u skladu sa njegovim potrebama, a na bazi i dalje izuzetno jakog razvojnog potencijala i definisane politike upravljanja kvalitetom procesa.

U skladu sa opštim trendom brzog napretka društva i tehnologije, razvila je novu poslovnu filozofiju koju je implementirala u sve segmente svog poslovanja. Novi proizvodi postaju kompleksni, višenamjenski uređaji i sistemi, koji na više nivoa zadovoljavaju sve postojeće potrebe svojih kupaca, bez obzira na kategoriju kojoj pripadaju, a istovremeno kreiraju i neke nove potrebe i trendove koji predstavljaju krupan korak u budućnost.

Mikroelektronika je firma koja danas nudi novu generaciju proizvoda koji se svojom funkcionalnošću i kvalitetom pozicioniraju među vodeće proizvode na svjetskom tržištu. Vrhunski kvalitet uređaja i usluga, preduzeće garantuje svojim visoko stručnim kadrovima, odličnom tehničkom opremljenošću, kao i dugogodišnjim prisustvom na tržištu.

Mikroelektronika a.d. je i prvi i najbolji domaći proizvođač fiskalnih sistema i rješenja za unapređenje vašeg poslovanja. Uređaji koje Vam nude razvijeni su i proizvedeni u saradnji sa vodećim evropskim proizvođačem fiskalnih sistema i opreme, preduzećem Datecs, koje je visoko pozicionirano na svim tržištima na kojima je nastupalo.

Sigurno je da je ovo kombinacija koja će da Vam pruži više od potrebnog i očekivanog. Nude Vam partnerstvo koje sa sobom nosi inovativne ideje i omogućava da svoje poslovanje konstantno razvijate i unapređujete.
 

Energetika

Iz duge tradicije u proizvodnji visoko sofisticiranih vojnih tehnologija, Mikroelektronika je prelaskom na nove, komercijalne, programe, krenula u razvoj modernih i naprednih rješenja za upravljanje potrošnjom energije. Prva rješenja razvijena su 1991. godine u vidu elektronskih brojila električne energije. Nakon ovog proboja u komercijalni sektor, novi timovi za istraživanje i razvoj pojačani su mladim stručnjacima iz mnogih oblasti i iz ove simbioze velikog iskustva i kreativnosti, nastajale su inovativne ideje koje su implementirane u nove generacije naših uređaja i sistema. Sa novim razvojem, osvajane su nove tehnologije, međunarodni sertifikati i priznanja, a danas Mikroelektronika proizvodi petu generaciju proizvoda iz oblasti mjerenja i upravljanja potrošnjom električne energije.

Nova generacija bazirana je na DLMS standardu, proizvodi se u skladi sa ISO standardima i posjeduje CE sertifikat.

Fiskalni sistemi

U oblasti fiskalnih sistema, Mikroelektronika prisutna je od 2000. godine kada je počinjao proces fiskalizacije Srbije. Prva iskustva sticana su prenosom licence za proizvodnju fiskalnih uređaja velikog italijanskog proizvođača Fasy. Ovim značajnim prenosom licence, proizvodnja kasa postala četvrti proizvodni projekat Mikroelektronika u oblasti komercijalne industrije.U skladu sa zahtjevima tržišta, 2007. godine uspostavljena je saradnja i sa manjim, bugarskim proizvođačem Datecs, čiji su uređaji najviše plasirani na tržištu istočne Evrope.

Na bazi potreba naših mnogobrojnih klijenata, Mikroelektronika je donijela značajnu stratešku odluku da domaćem tržištu ponudi unaprijeđene proizvode bazirane na višegodišnjem iskustvu i dugoj tradiciji proizvodnje visokih tehnologija u oblastima vojne, a zatim industrijske elektronike. Ovakvi uređaji imaju za cilj da ponude niske cijene kakve nude proizvođači iz država istočne Evrope, ali daleko viši nivo kvaliteta na koji su navikli naši klijenti. 2010. godine Mikroelektronika predstavlja novu generaciju uređaja porizvedenih isključivo na bazi potreba domaćih klijenata i novih trendova u poslovanju koji zahtijevaju brže i kvalitetnije proizvode, te partnerske odnose sa svojim dobavljačima i serviserima, upravo onakve kakve nude naši stručni timovi.

Iskoristite njihove ideje, izaberite rješenja koja Vam odgovaraju i osvajajte nova tržišta!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti