Mikrografija predstavlja novu verziju mScan-a

06.07.2017. 14:58 / Izvor: Akta.ba

Uz nove funkcionalnosti, programsko rješenje mScan postalo je još povoljniji i optimalniji profesionalni alat za bespapirno poslovanje.

Mikrografija d.o.o. Sarajevo obavještava vas da je na tržište lansirana nova verzija softverskog rješenja mScan. Verzija 2.0. sa redizajniraim korisničkim sučeljem, nudi brojna poboljšanja s ciljem unapređenja kvalitete rada i podizanja efikasnosti. Uz nove funkcionalnosti, programsko rješenje mScan postalo je još povoljniji i optimalniji profesionalni alat za bespapirno poslovanje.

mScan - Softver za skeniranje i obuhvatanje podataka

Nova 2.0 verzija mScan rješenja savremene tehnologije i postupak skeniranja dokumenata podiže na novi nivo. Nudi novi i jednostavniji način skeniranja dokumenata, slika i fotografija. Odvažite se započeti digitalizaciju vaše dokumentacije, jer to nikada nije bilo jednostavnije i lakše. Osim unaprijeđenog grafičkog interfejsa, nudi i mnoštvo poboljšanja koja imaju za cilj podizanje kvaliteta rada i efikasnosti. Uz nove funkcionalnosti, mScan je daleko pogodnije profesionalno rješenje za optimizaciju vašeg bespapirnog poslovanja.

mScan softver vam omogućava obuhvatanje dokumenata iz različitih izvora. Može pružiti i automatsku indeksaciju skeniranih dokumenata, na način da se polja za indeksaciju automatski popunjavaju, kao i automatski klasificirati dokumente. Ujedno je omogućeno i automatsko razdvajanje dokumenata tokom skeniranja, pomoću bar kodova, patch kodova ili broja stranica. Rješenje ima visoke performanse u čitanju bar kodova, neovisno od toga gdje su pozicionirani na dokumentu te da li su prekrveni pečatom, slovima ili potpisom.

mScan vam pruža mogućnost izvoza kolekcije dokumenata u pozadinu. Ovakva funkcionalnost omogućava glatko skeniranje, tokom izvoza već obrađenih kolekcija dokumenata u pozadinu. Ova funkcionalnost je veoma korisna, u slučaju velikog broja dokumenata. mScan dozvoljava izvoz u TIFF, JPEG, PDF i PDF/a format, koji su pogodni za dugoročnu pohranu dokumenata u elektronskoj formi. Sadržaj dokumenta skeniranog pomoću mScan softvera, automatski se prepoznaje preko OCR i ICR tehnologije.

Prazne stranice moguće je automatski ukloniti po završetku skeniranja. Skenovi dokumenata se mogu dodatno editovati na način da se izrežu, zarotiraju ili izdvoje tako da je dokument u elektronskom obliku potpuno iskoristiv za daljnju upotrebu, nakon izvoza dokumenta. U slučaju loše skeniranih dokumenata, moguće je ponovno skenirati i zamijeniti skenove lošeg kvaliteta.

Integracija sa drugim sistemima, poput certificiranog  mDocs sistema te rješenja za elektronsku arhivu mSef, omogućava njegovu široku upotrenu. Dokumenti skenirani uz pomoć mScan, odmah mogu biti importovani u DMS, gdje su dostupni autoriziranim korisnicma ili pohranjeni u elektronsku arhivu mSef.

Rješenje mScan 2.0, uz niz funkcionalnih nadogradnji, osvježeno je i novim dizajnom. Okruženje je veoma intuitivno i prilagođeno korisniku.

Ključne prednosti mScan:

  • Brzo i kvalitetno skeniranje
  • Prepoznavanje strukturiranih i nestrukturiranih dokumenata
  • Podrška velikom broju jezika
  • Mogućnost izvoza sadržaja u druge sisteme i aplikacije
  • Napredno automatsko prepoznavanje podataka
  • Izvoz u pozadini
  • I još mnogo toga!

Verzija mScan 2.0, uz niz funkcionalnih nadogradnji, osvježena je i novim dizajnom. Okruženje je veoma intuitivno te prije svega prilagođeno korisniku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti