Mikrokreditna fondacija EKI Sarajevo osvojila srebrnu nagradu za izvrsnost u očuvanju integriteta informacija

15.09.2009. 13:11 / Izvor: eKapija.ba
Mikrokreditna fondacija EKI Sarajevo osvojila srebrnu nagradu za izvrsnost u očuvanju integriteta informacija

Information Integrity Coalition (IIC) Naperville, IL USA, neprofitna organizacija, koja promiče svijest i razumijevanje značaja integriteta informacija objavila je imena finalista ovogodišnjeg Programa izvrsnosti u očuvanju integritet informacija (engl. Excellence in Information Integrity (EII) Awards Program).

EII Awards Program prepoznaje organizacije koje su napravile izuzetan napredak kako bi obezbijedile tačne, dosljedne i pouzdane informacije svojim klijentima, dobavljačima i partnerima.

2009 Awards Program prepoznaje organizacije koje su napravile dokaziv napredak kroz jedan projekt ili šire organizacijsko zalaganje ka očuvanju integriteta informacija.

U kategoriji neprofitnih organizacija srebrna nagrada je ove godine dodijeljena Mikrokreditnoj fondaciji EKI Sarajevo za izvrsnost u očuvanju integriteta informacija.

"Informacije i informacijski sistemi od ključnog su značaja za poslovanje Mikrokreditne fondacije EKI Sarajevo. Njihova zaštita jednako je važna kao i zaštita drugih bitnih resursa organizacije. Sigurnost informacijskih sistema zasnovana je na zaštiti dostupnosti, povjerljivosti i integriteta. Informacijskom sigurnošću štite se informacije od velikog broja prijetnji kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja, minimizirali gubici u poslovanju, maksimizirao povrat uloženog i povećale poslovne mogućnosti. Povećana ovisnost o informacijskim tehnologijama znači i veći negativan uticaj na poslovanje ukoliko stvari krenu u pogrešnom smijeru. S obzirom na značaj informacija i informacijskih sistema u svakodnevnom poslovanju MKF EKI kontinuirano ulaže napore u razvoju novih i poboljšanju postojećih sistema informacijske sigurnosti", kazala je Sadina Bina Generalna direktorica MKF EKI.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti