Mikrokreditna organizacija MI-BOSPO iz Tuzle postala fondacija

09.04.2008. 12:22 / Izvor: M.I.T.A. Group
Mikrokreditna organizacija MI-BOSPO iz Tuzle postala fondacija

Federalno ministarstvo pravde obavijestilo je mikrokreditnu organizaciju MI-BOSPO iz Tuzle da ju je 31. marta 2008. godine službeno upisalo u Registar mikrokreditnih fondacija Federacije BiH.

Ova najuspješnija mikrokreditna organizacija za kreditiranje žena u Bosni i Hercegovini tako je postala Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO Tuzla, koja će nastaviti djelovati kao nevladina neprofitna organizacija, čiju superviziju obavlja Federalna bankarska agencija. Fondacija može plasirati kredite do 10.000 KM, što je i maksimalno moguće zaduženje svake pojedinačne klijentice.

Direktorica Mikrokreditne fondacije MI-BOSPO Nejira Nalić tim je povodom izrazila zadovoljstvo činjenicom što se najzad primjenjuje novi zakon o mikrokreditnim organizacijama.

"Za MI-BOSPO se ovim ništa posebno ne mijenja. I dalje radimo na istom principu, a jedino je bitno da i klijentice znaju da su sredstva koja ćemo plasirati neko vrijeme ograničenog iznosa. Ovim su se stekli uslovi za dalje strateško pozicioniranje naše organizacije", kazala je direktorica Nalić.

Temeljni ciljevi fondacije su obavljanje aktivnosti kreditiranja ekonomski aktivnih žena – poduzetnica s niskim prihodima, u cilju poboljšanja njihovog ekonomskog položaja i životnog standarda njihovih obitelji. Za gotovo 13 godina djelovanja, MI-BOSPO je izdao više od 130.000 kredita, u iznosu većem od 260 miliona KM, uglavnom u sjeveroistočnoj ekonomskoj regiji BiH. Odnedavno su otvorene i dvije podružnice u Sarajevu, a uskoro se očekuje i otvaranje ureda u Banjoj Luci i Laktašima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti