Miličević sa predstavnicima Saveza općina i gradova FBiH o raspodjeli transfera

24.06.2021. 10:51 / Izvor: Fena
Miličević sa predstavnicima Saveza općina i gradova FBiH o raspodjeli transfera

Federalna ministrica financija Jelka Miličević sastala se u Sarajevu s predstavnicima Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Federalna ministrica financija Jelka Miličević sastala se u Sarajevu s predstavnicima Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine. Delegaciju Saveza predvodili su predsjednik Predsjedništva Saveza i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović te načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Sastanak je održan u svrhu otvaranja dijaloga po pitanju priprema za raspodjelu tekućih i kapitalnih transfera, koje Vlada Federacije dodjeljuje općinama i gradovima, a koji ove godine iznose 30 miliona KM.

Na sastanku je, kroz konstruktivan razgovor između predstavnika Federalnog ministarstva financija i Saveza općina i gradova, sagledana sveukupna financijska pozicija gradova i općina izazvana posljedicama pandemije koronavirusa, te su razmotreni eventualni kriteriji za dodjelu sredstava, a sve s ciljem što kvalitetnijeg korištenja financijskih sredstava namijenjenih jedinicama lokalne samouprave, saopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Predstavnici Saveza izrazili su zahvalnost Federalnom ministarstvu financija i Vladi FBiH na spremnosti da su se, unatoč izazovima i negativnim posljedicama s kojima se suočava i proračun FBiH, iznašle mogućnosti da se financijski pomogne i jedinicama lokalne samouprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti