Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Milion KM za podršku naučno-istraživačkoj djelatnosti u 2018. godini

06.10.2018. 08:19 / Izvor: Akta.ba

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović potpisao je jučer ugovore za sufinansiranje naučno-istraživačkih projekata od posebnog interesa za Kanton Sarajevo u 2018. godini.

Ugovori su potpisani sa rukovodiocima fakulteta i instituta Univerziteta u Sarajevu, predstavnicima Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH i udruženja/fondacija kao dobitnicima sredstava.

Sredstva su namijenjena za realizaciju 76 naučno-istraživačkih projekata, izdavanje 20 naučnih časopisa, organizaciju 43 naučna skupa, objavu 15 naučnih radova te troškove izrade doktorske disertacije za 60 kandidata.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao rektor UNSA Rifat Škrijelj koji je izrazio zadovoljstvo naporima i opredjeljenju vlasti za ulaganje u naučno-istraživačku djelatnost i visoko obrazovanje što doprinosi razvoju, unapređenju i društvenom pozicioniranju UNSA.

Ministar Kazazović je naveo da su u Budžetu KS za ovu godinu osigurana sredstva za podršku naučno-istraživačkoj djelatnosti u iznosu od milion KM, saopćeno je iz Press službe KS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti