Vijesti

Mims i Klas uvode sveobuhvatni paket IT aplikacija za čitavu grupaciju

04.05.2007. 15:59 / Izvor: Fena

Mims grupacija i Klas d.d. Sarajevo odlučili su se za uvođenje paketa poslovnih aplikacija "Oracle E-Business Suite", smatrajući ga najkvalitetnijim rješenjem kako bi konsolidirali financijske i materijalne podatke.

Kako se ističe u saopćenju iz Grupacije Mims, implementacija se provodi u zajedničkoj saradnji IT odjela Mimsa i Klasa, te kompanije Ping koja je i službeni partner "Oraclea" u Bosni i Hercegovini.

Prema navodima Amele Berbić, vođe tima u Pingu, radi se o kompleksnom procesu implementacije koji se odvija u skladu s planiranim aktivnostima, a do kraja maja može se očekivati potpuna implementacija informacijskog sistema u Merkuru d.d i DC Konjicu.

"Oracle E-Business Suite" je u potpunosti integriran i sveobuhvatan sistem koji će Mimsu i Klasu omogućiti pravovremenu dostupnost informacijama kompletnog poslovanja grupacije i svake pojedinačne članice, a time dati mogućnost i operativnom i strateškom menadžmentu za donošenje brzih i ispravnih odluka, kaže se u saopćenju iz Mimsa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti