MIMS uskoro pušta u rad novo visokoregalno skladište

17.12.2008. 09:22 / Izvor: Fena
MIMS uskoro pušta u rad novo visokoregalno skladište

Prvi dio testne faze visokoregalnog skladište koje grade Sprind, Sarajevska pivara i Klas uspješno je završen, a konačno puštanje u rad očekuje se početkom februara 2009. godine, saopćeno je iz korporacije MIMS.

"Do sada je testiran ulaz robe, pakovanje različitih proizvodnih paleta i kranova s paletnim mjestima. Danas smo započeli testiranje tri linije, spore otpreme (picking lines) sa konvejerima, multi-article palete na ulazu i automatsku obradu podataka. Zadnja faza testiranja uključuje brzu otpremu od 62 linije kao i izlaz robe iz skladišta sa odgovarajućim dokumentima za krajnju destinaciju. Testiranje se provodi pod nadzorom stručnjaka iz kompanija Stocklin Logistics, Jean-Marca Felsa, projekt managera i Francisa Genga sistem inžinjera, kao i Claudia Mariottia iz Italijanske firme Beta 80 Group, koja je dizajnirala softwer za skladište", rekao je Amer Avdić, menadžer skladišta.

Dosadašnja iskustva pokazala su kako izgradnja jednog ovakvog skladišta predstavlja postavljanje novog standarda u pogledu skladištenja robe na određenom području, istaknuo je Geng, dodajući kako će i druge kompanije, nakon ovoga zasigurno željeti investirati u jedan ovakav projekat, upravo zbog njegovih brojnih prednosti.

Riječ je o najmodernijem skladištu u Bosni i Hercegovini, kapaciteta 11.424 paletna mjesta, od toga 8.064 mjesta pripadaju euro, a 3.360 industrijskim paletama, sadrži 20 rampi za utovar i istovar s 62 linije brze otpreme. Skladište ima mogućnost prijema 54 palete po satu i 116 paleta po satu prilikom izlaska robe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti