Ministar Šarović otvara jubilarni 25. generalni BH sajam 'ZEPS'

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Ministar Šarović otvara jubilarni 25. generalni BH sajam "ZEPS"

30.09.2018. 11:27 / Izvor: Fena

Jubilarni 25. generalni BH sajam "ZEPS" i 15. ZEPS Intermetal, koji će svečano biti otvoren u utorak, 2. oktobra te će trajati do 6. oktobra, otvorit će ministar vanjske trgovine u Vijeću ministara BiH Mirko Šarović. 

Najavio je to u izjavi za Fenu direktor Poslovnog sistema RMK Promet Zenica Vedad Šestić, koji će održati uvodni govor u ime organizatora.

"Broj izlagača je isti kao i prošle godine, ali na nekih stotinjak kvadrata manje izložbene površine. Ukupno će biti 8.000 kvadratnih metara izložbenog prostora u halama, a imamo prijavljenih 512 izlagača", ističe Šestić, koji dodaje kako će na Intermetalu sudjelovati 20 izlagača.

S obzirom na situaciju te činjenicu da su naredne nedjelje Opći izbori u Bosni i Hercegovini, direktor Šestić ističe kako mogu biti zadovoljni odzivom izlagača.

Predsjednica žirija, koji će birati dobitnike 15 nagrada, ponovo je Nermina Zaimović- Uzunović iz Zenice.

Na svečanosti otvaranja planirana su i prigodna obraćanja državnog ministra prometa i komunikacija Ismira Juske, premijera FBiH Fadila Novalića, predsjednik Vanjsko-trgovinske komore FBiH Nemanje Vasića, premijera ZDK-a Miralema Galijaševića te gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti