Ministar Šarović sa zamjenikom premijera Grčke i privrednicima

22.05.2018. 12:27 / Izvor: Akta.ba
Ministar Šarović sa zamjenikom premijera Grčke i privrednicima

Grčka se okreće regionu i u političkom i u ekonomskom smislu i podržaće brže integrisanje Zapadnog Balkana u EU,

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, sastao se danas u Atini sa zamjenikom premijera i ministrom ekonomije i razvoja u Vladi Grčke Janisom Dragasakisom, gdje je razgovarano o ključnim pitanjima povećanja obima i intenziteta saradnje dvije zemlje.

"Grčka se okreće regionu i u političkom i u ekonomskom smislu i podržaće brže integrisanje Zapadnog Balkana u EU, kao i infrastrukturno povezivanje", istaknuto je na sastanku.

Zamjenik grčkog premijera, prenio je ministru Šaroviću spremnost grčke strane za ubrzanje procedura za potpisivanje sporazuma dvije zemlje o međusobnom priznanju vozačkih dozvola i olakšanje putovanja građana dvije zemlje. a izražena je i spremnost da se poznata grčka kompanija i investitor Alumil iz Soluna, podstakne za dodatno investiranje u vlasenički Alumil.

Inače, ministar Šarović u Grčkoj predvodi brojnu privrednu delegaciju iz Bosne i Hercegovine.

Više od dvadeset kompanija i Spoljnotrgovinska komora BiH danas su na Poslovnom forumu BiH - Grčka prezentovali investicione mogućnosti dvije zemlje, te mogućnosti povećanje međusobne trgovinske i ekonomske saradnje a održan je i niz sastanaka između privrednika BiH i Grčke.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti