Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Ministarstvo privrede KS: Objava liste prihvaćenih i odbijenih do kraja jula

13.07.2021. 08:29 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, zbog velikog broja upita, obavještava poslovne subjekte koji su uložili prigovor na liste prihvaćenih/odbijenih prijava za sufinansiranje pripadajućih doprinosa i poreza, te dijela ili cijele minimalne mjesečne neto plaće na nivou Federacije Bosne i Hercegovine da je rok za prigovore zatvoren 18. juna 2021. godine. 

Od tog dana Komisija za rješavanje prijava po prigovorima radi na obradi preko 600 pristiglih prigovora na osnovu zvaničnih podataka koje po zahtjevu dobija od nadležnih institucija.

Nakon što Komisija riješi predmete po prigovoru, liste prihvaćenih i odbijenih prigovora bit će objavljene na web stranici Ministarstva privrede KS i to, kako je planirano, do kraja jula ove godine.

Iz Ministarstva naglašavaju kako se radi se o prigovorima na ranije objavljene liste poslovnih subjekata po javnim pozivima za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću (u FBiH) za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti i finansiranja cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mart i april 2021. godine.

PODIJELI:

TAGOVI:

privreda

subvencije

lista

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti