Ministrica Pinjuh potpisala ugovore s načelnicima općina Čitluk, Ravno, Jablanica i Konjic

02.10.2008. 12:12 / Izvor: Fena
Ministrica Pinjuh potpisala ugovore s načelnicima općina Čitluk, Ravno, Jablanica i Konjic

Ministrica poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije Vesna Pinjuh 02. 10. 2008. godine je u Mostaru s načelnicima općina Konjic, Čitluk, Jablanica i Ravno Emirom Bubalom, Ivom Jerkićem, Salemom Dedićem i Andrijom Šimunovićem potpisala ugovore za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede.

Tim će se ugovorom u općini Konjic sufinancirati izgradnja I etape obaloutvrde na regulaciji rijeke Trešanice u mjestu Podorašac te izgradnja III faze izvođenja vodovoda za naselja na desnoj obali Jablaničkog jezera.

U općini Jablanica Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ sufinancirati će izgradnju kanalizacijske mreže u naseljima sjeverno od Jablanice, dok će se u općini Ravno sufinancirati istražni radovi i izrada studije "Istraživanje podzemnih voda na širem prostoru općine Ravno s ciljem mogućnosti rješavanja vodoopskrbe".

Također, u općini Čitluk sufinancirat će se radovi na infrastrukturi uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Čitluk i izrada projektne dokumentacije vodoopskrbnog sustava općine Čitluk – glavnog projekta vodospreme "Jelina Glavica 2" i tlačnog cjevovoda B. Polje – vodosprema Jelina Glavica.

Ukupna vrijednost sredstava kojima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ sufinancira te projekte je 557.822,50 KM.

Ministrica Pinjuh je nakon potpisivanja ugovora istaknula svoje zadovoljstvo što Vlada i Ministarstvo izravno pomažu jedinicama lokalne samouprave u rješavanju značajnih infrastrukturnih projekata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti