Ministrica poljoprivrede USK-a posjetila zadrugu "Vrtoče" u Bosanskom Petrovcu

21.11.2008. 08:37 / Izvor: Fena
Ministrica poljoprivrede USK-a posjetila zadrugu 'Vrtoče' u Bosanskom Petrovcu

Ministarstvo poljoprivrede Unsko-sanskog knatona (USK) i ove godine nastavilo je s davanjem poticaja poljoprivrednicima, a lista potencijalnih korisnika je proširena. Naime, u budžetu za 2008. godinu za poticaje u peradarstvu predviđen je iznos od 200.000 KM.

Kako bi se sagledalo stanje u toj oblasti, ali i informisali potencijalni korisnici kantonalnih poticaja za peradarstvo djelatnici resornog ministarstva u ovoj godini posjetit će najveća peradarska poduzeća i uzgajivače brojlera na području kantona.

Taj proces započela je ministirica poljoprivrede USK-a, Rasima Bobić posjetivši jedno od najvećih peradarskih poduzeća na području kantona Opću zadrugu "Vrtoče" u Bosanskom Petrovcu.

Na sastanku s direktorom ovog poduzeća Zoranom Radoševićem kojem je prisustvovao i načelnik Općine Bosanski Petrovac, Ermin Hajder razgovaralo se o unapređenju saradnje poljoprivrednika, privrednih subjekata, te kantonalnih i općinskih organa vlasti.

Opća zadruga "Vrtoče" jedno je od vodećih poduzeća u oblasti peradarstva na području kantona, jer je kontinuiranim ulaganjem u proizvodne kapacitete i kadrove nakon osam godina poslovanja zadruga 12 puta uvećala proizvodnju i dostigla kapacitet od 850.000 brojlera godišnje.

Ovoj zadruzi nedavno su dodijeljeni certifikati ISO 9001:2000 za kvalitet poslovanja i Hasap za sigurnost kvaliteta hrane. U menadžmentu najavljuju proširenje proizvodnih kapaciteta i povećanje plasmana proizvoda na tržištu, kroz otvaranje još jednog pogona za preradu i plasiranje nekoliko novih proizvoda na tržište.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti