Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Mjere pomoći obrtnicima i privredi u HNK

06.05.2020. 08:47 / Izvor: Akta.ba

Ministar finansija u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona, Adnan Faladžić, sa pomoćnicima, održao je radno-konsultativne sastanke sa predstavnicima Privredne komore HNK Pericom Jurkovićem i Amirom Bolobanom, te predstavnikom Obrtničke komore HNK  Amirom Kruškonjom.

Tokom sastanaka razmatrane su o mjere i aktivnosti koje je potrebno poduzeti kako bi se privrednicima i obrtnicima u HNK pružila podrška od strane Vlade HNK, za što lakše prevazilaženje krize nastale pandemijom koronavirusa.

Ministar Faladžić i predstavnici pomenutih komora zaključili da se privredi i obrtima pomogne donošenjem što hitnijih mjera od kojih posebno treba izdvojiti: - Iplaćivanje minimalne neto plate za period zabrane rada, omogućivanje povoljnog kreditiranja - koordinacija planiranih mjera sa ostalim nivoima vlasti.

Na sastancima, pored pomenutog, zaključeno je da se uz zajedničko i kontinuirano djelovanje svih mjerodavnih institucija treba istrajati u nastojanjima da se što prije odaberu i donesu adekvatne mjere koje će omogućiti olakšice i brži oporavak ekonomije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti