Mjesec dana nakon postavljanja: Odlični rezultati kontejnera za e-otpad

19.01.2018. 11:15 / Izvor: Akta.ba

Mjesec dana nakon postavljanja kontejnera za električni i elektronski otpad, koji se nalaze u Općini Novo Sarajevo, izvršeno je zbrinjavanje i analiza preuzetog e-otpada.

Mjesec dana nakon postavljanja kontejnera za električni i elektronski otpad, koji se nalaze u Općini Novo Sarajevo, izvršeno je zbrinjavanje i analiza preuzetog e-otpada.

"Rezultati sakupljanja za prvi mjesec dana su odlični, a u narednom periodu se planira postavljanje kontejnera širom Federacije Bosne i Hercegovine, gdje će se velikom broju građana omogućiti da budu dio ove pozitivne priče", navode iz ZEOS eko-sistema - Društva za postupanje sa otpadnom električnom i elektronskom opremom.

Podsjetimo, kontejneri su za male kućanske aparate i sve manje elektroničke uređaje, koji su radili na struju i baterije, a nalaze se na lokacijama OŠ Grbavica 1, adresa Grbavička 14, Centar Vladimir Nazor, adresa Azize Šaćirbegović 80, Tržni Centar Merkator, adresa Ložionička 16.

"Drago nam je da su građani odlučili učestvovati u zaštiti životne sredine i odvojenom odlaganju e-otpada, jer na taj način aktivno doprinose sprječavanju nastanka deponija, smanjenju eksploatacije novih resursa, većem stepenu reciklaže, otvaranju radnih mjesta u reciklažnom sektoru, te čistom tlu, vodi i zraku za buduće generacije", poručuju iz ZEOS eko-sistema.

Lokacije za preuzimanje svih ostalih vrsta e-otpada, ali i ostale informacije možete pogledati na stranici www.zeos.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti