Mjesec španske keramike: U salonu Bagno održana prezentacija vrhunskih španskih proizvođača keramike - Lideri u kvalitetu, inovacijama i dizajnu

29.05.2009. 10:24 / Izvor: eKapija.ba
Mjesec španske keramike: U salonu Bagno održana prezentacija vrhunskih španskih proizvođača keramike - Lideri u kvalitetu, inovacijama i dizajnu

U salonu keramike i sanitarija BAGNO, u Sarajevu, su 28. maja 2009. godine, pred vodećim arhitektima Bosne i Hercegovine predstavljeni renomirani španski proizvođači keramike kao i noviteti iz svijeta uređenja i dizajna. Cijeli događaj organizovan je u sklopu Mjeseca španske keramike koji je u maju bio obilježen u BAGNO salonu na Stupu.

Na pitanje zašto Mjesec španske keramike Lejla Avdagić, brand manager BAGNO salona, kazala je kako Španija u svijetu keramike ima stoljetnu tradiciju te je izrodila kompanije koje danas postavljaju trendove ne samo u svijetu keramike, nego u uređenju prostora općenito.

"Prvenstveno danas predstavljamo Porcelanosu i Venis koji su neprikosnoveni lideri u kvalitetu, inovacijama i dizajnu", kazala je Avdagićeva, za eKapija.ba.

Prezentaciju i cjelokupno događanje pozdravio je i predstavnik ambasade Španije u BiH, Manuel Nuche Bascón, koji izrazio svoje zadovoljstvo inicijativom BAGNO salona da organizira Mjesec španske keramike u Bosni i Hercegovini.

"Do sada naša ambasada u BiH, a vjerujem i šire, nije zaprimila ovakav upit za podršku. Veseli nas što je prepoznata kvaliteta i tradicija španske keramike, a prema odazivu arhitekata vjerujemo da će ista naći svoje mjesto u mnogim objektima u Bosni i Hercegovini", kazao je Bascón.

Prezentaciju je vodila Hana Redžepagić, projektni menadžer BAGNO salona. Naglasak prezentacije je stavljen na predstavljanje brandova Porcelanosa, Venis, Aparici i Argenta, kao i na inovativna rješenja ovih tvornica koja pomiču granice uređenja ambijenata i prostora.

Posebno je predstavljena PAR-KER linija Porcelanose koja u dosada nedostupne predjele uvodi toplinu drveta. Naime radi se o posebnoj seriji keramičkih pločica modernih dimenzija, koje vjerodostojno dočaravaju izgled drveta i njegovu toplinu, a opet omogućavaju lako održavanje, dugotrajnost i primjenu u vlažnim i mokrim predjelima.

Događaj je upotpunjen posluženjem španskih specijaliteta, a duhu BAGNO Mjeseca španske keramike nastupili su i državni viceprvaci u latinoameričkim plesovima Dino Alić i Dina Imamović, sa španjolskim plesom – Paso Dobleom, koji su dočarali priču španske koride.


BAGNO salon keramike i sanitarija, otvoren je 2008. godine te već u svojoj mladoj historiji bilježi značajne poslovne rezultate. Prepoznat je po vrhunskoj usluzi i asortimanu, a na svojih 800 kvadratnih metara luksuzno uređenog prodajnog prostora na Stupu predstavlja vodeća imena iz svijeta keramike i sanitarija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti