Mjesto dobrih priča: Akta.ba i ove godine sponzor (SBF) Start-up Challenge

13.10.2020. 10:51 / Izvor: Akta.ba
Mjesto dobrih priča: Akta.ba i ove godine sponzor (SBF) Start-up Challenge

Nakon vrlo uspješne dvije sezone TV takmičenja SBF Start-up Challenge, uskoro počinje snimanje 3. sezone ovog zanimljivog takmičenja.

Akta.ba vodeći poslovni portal  u BiH ponosni je sponzor projekta Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge, takmičenja mladih u poslovnim idejama kojeg je pokrenula Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Hayat TV kako bi mladim ljudima u našoj zemlji pružila priliku da predstave i realiziraju svoje poslovne ideje.

Nakon vrlo uspješne dvije sezone TV takmičenja SBF Start-up Challenge, uskoro počinje snimanje 3. sezone ovog zanimljivog takmičenja. Akta.ba je redovno pratila i izvještavala o pobjednicima prethodne dvije sezone takmičenja, a od ove godine pobjednicima svake od emisija omogućit će marketinšku promociju u iznosu od 2.000 KM putem web stranice Akta.ba.

"Pozitivnih ekonomskih priča u BiH ima puno i potrebno ih je promovisati jer tako dokazujemo da se i u BiH može uspješno poslovati i razmišljati o većim ulaganjima. To potvrđuje podatak da je jako puno mladih koji su se odvažili da zakorače u svijet poduzetništva. Brojnim urađenim analizama portala Akta.ba primjetan je porast novoosnovanih firmi, kao i startupova", izjavila je Azra Atagić-Ćatović, direktorica portala.

Napominje da su novinari portala Akta.ba uradili veliki broj priča sa pokretačima startupova koji su iz prve ruke podijelili iskustva i dali korisne savjete mladim osobama koji razmišljaju o pokretanju svojih biznisa. 

"Na taj način smo kroz seriju tekstova objavljenih na Akta.ba, razgovarali sa osnivačima i investitorima o izazovima i rješenjima sa kojima se susreću, davali stručne savjete te promovisali Start up zajednicu u BiH. Slijedom toga, kao mjesto dobrih poslovnih priča koje prepoznaje poslovne prilike u raznim sferama, sasvim je prirodno da Akta.ba podrži mlade sa poslovnim idejama i budemo sponzor projekta Sarajevo Business Forum Start-up Challenge", dodaje Atagić-Ćatović.

Inače, poslovna ideja, projekat ili plan koji se prijavljuju za SBF Start-up Challenge mogu biti u fazi razvijanja ideje ili postojeći biznis novoosnovane kompanije, koja je registrovana u posljednjih 12 mjeseci, odnosno tokom 2019. i 2020. godine.

Takmičenje timova i predstavljanje poslovnih ideja, odnosno poslovnih planova, izvodi se pred publikom i žirijem i bit će emitovano na Hayat TV-u.

Prijave je potrebno poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com

Detalji poziva i obrazac prijave dostupni su na https://bbi.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti