Mladi u Jajcu ušli u svijet biznisa

25.04.2019. 08:22 / Izvor: Akta.ba
Mladi u Jajcu ušli u svijet biznisa

Institut za razvoj mladih KULT  i Općina Jajce  uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH podržali su pokretanje šest biznisa mladih iz Jajca.

Institut za razvoj mladih KULT  i Općina Jajce  uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH podržali su pokretanje šest biznisa mladih iz Jajca u ukupnoj vrijednosti od 50.000,00 KM. Ugovore sa korisnicima danas je potpisao Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

Sredstvima iz Poduzetničkog fonda za mlade Amela Iskrić Hadžić diplomirani inženjer arhitekture, Haris Burek građevinski tehničar, Selmir Vuković, Samed Glamočić diplomirani certificirani fizioterapeut, Haris Imamović pravnik za bezbjednost i kriminalistiku i Arnes Hadžić trgovac  pokrenuće vlastiti biznis kroz otvaranje obrta u oblasti dizajna enterijera, izgradnje betonskih konstrukcija, servisiranja računara, laptopa i mobilnih uređaja, usluga raznih vrsta masaža, proizvodnje briketa i proizvodnje pekarskih proizvoda.

Na ovaj korak odvažili su se jer žele ostati u Bosni i Hercegovini, žele raditi u struci, baviti se poslom koji vole, obezbijediti egzistenciju za svoju porodicu ali i pomoći svom gradu da znanje koje su stekli tokom obrazovanja iskoriste gradeći svoj grad i državu, jedinoglasni su ovi mladi ljudi u ocjeni razloga zbog kojih su danas potpisali Ugovore.

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan čestitao je mladim Jajčanima na odvažnosti i hrabrosti da odpočnu vlastiti biznis u svom gradu danas kada se mladi uglavnom odlučuju napustiti Bosnu i Hercegovinu.

"Naša želja i namjera jeste da ostanete ovdje i da vam mi pomognemo da ostvarite svoje želje i snove u svom gradu. Upravo i naša saradnja sa Institutom za razvoj mladih jeste s ciljem poboljšanja ambijenta za mlade poduzetnike. Zato se u ime Općine Jajce zahvaljujem mladima iz KULT-a na ovim aktivnostima i tome što su prepoznali podršku mladima posebno u oblasti biznisa", istakao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

Cilj Preduzetničkog fonda je mladima pružiti svaki vid podrške, kako bi u konačnici imali održive biznise koji će upošljavati nove mlade ljude, a Općina Jajce će nastaviti sa podrškom novim idejama mladih ljudi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti