Mladim poduzetnicima u Bijeljini po 5000 KM

10.02.2021. 12:45 / Izvor: SRNA
Mladim poduzetnicima u Bijeljini po 5000 KM

U Gradskoj upravi u Bijeljini danas su potpisani ugovori između grada Bijeljina, Zavoda za zapošljavanje i osam preduzetnika, čije će poslovne ideje biti podržane sa po 5.000 KM.

U Gradskoj upravi u Bijeljini danas su potpisani ugovori između grada Bijeljina, Zavoda za zapošljavanje i osam preduzetnika, čije će poslovne ideje biti podržane sa po 5.000 KM u okviru "Programa podrške razvoju zanatstva kroz samozapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije biroa Bijeljina".

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da su sredstva za bijeljinske preduzetnike obezbijedili Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i grad Bijeljina, izdvojivši po 20.000 KM.

"Za sufinansiranje je bilo zainteresovano 13 preduzetnika, a osam je zadovoljilo kriterijume konkursa. Broj registrovanih preduzetnika u Bijeljini u prethodnoj godini iznosio je 1.886 i zato imamo obavezu da, posredstvom gradskog Odjeljenja za privredu, unapređujemo njihovo poslovanje", izjavio je Petrović novinarima.

Direktor bijeljinske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Siniša Kajmaković istakao je da je riječ o posebnom programu za samozapošljavanje, koji Zavod sprovodi prvi put.

"Cilj je da udružimo sredstva sa lokalnim samoupravama i finansiramo inicijative za nova zaposlenja u zanatskom sektoru. Program, nažalost, nije naišao na veliku podršku opština i gradova u Republici Srpskoj, te je Bijeljina jedna od rijetkih koja učestvuje u njemu. Od ukupno 200.000 KM, koliko je izdvojeno za ovu namjenu, iskorišteno je tek 60 odsto sredstava", naveo je Kajmaković.

Vlasnik Kozmetičkog salona "Relaks medik" Nikolina Veljović jedna je od osmoro preduzetnika koji će dobiti 5.000 KM za unapređenje svog poslovanja.

"Vrijeme pandemije teško je za pokretanje bilo kakvog posla i zato sam zahvalna gradu i Zavodu za zapošljavanje za ovu subvenciju. Novac ću iskoristiti za kupovinu opreme, a nadam se da ću zaposliti bar još jednog radnika", rekla je Veljović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti