Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Mladima za stambeno zbrinjavanje u ZDK osigurana četiri milijuna maraka

25.05.2018. 13:16 / Izvor: Večernji List

Javni natječaj za odobravanje kredita za rješavanje stambenih potreba mladih u Zeničko-dobojskom kantonu trebao bi biti raspisan krajem svibnja, a za ovu namjenu planirana su četiri milijuna KM, kazao je na sjednici Skupštine ZDK-a premijer županije Miralem Galijašević, odgovarajući na zastupničku inicijativu Damira Jukića.

Kazao je još da su u tijeku posljednje pripreme za raspisivanje javnog natječaja te dodao kako očekuje da će podijeliti 80 kredita po 50.000 KM iako kamatna stopa još uvijek nije utvrđena. Inicijativu za ponovno raspisivanje javnog natječaja za stambeno zbrinjavanje mladih podnio je zastupnik u Skupštini ZDK-a Damir Jukić, koji je i predsjednik Povjerenstva za mlade ZDK-a.

Jukić ističe kako se nada da će kamatna stopa biti ista kao i na ranijim javnim natječajima, odnosno 1,75 + euribor što bi, prema njegovim riječima, bilo najpovoljnije stambeno kreditiranje u BiH.

Mladi u ZDK-u već dvije godine čekaju na ovakav potez, a nedavno su u Skupštini usvojili i izmjene Zakona o porezu na promet nekretnina, koji oslobađa poreza mlade osobe pri kupnji prve nekretnine. Uvjeti za dobivanje povoljnijih kredita bit će slični kao u dosadašnjim dvama pozivima iz 2008. i 2016. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti