Mlinar zatvorio poslovnicu u Münchenu: Novi vlasnici objasnili zašto

17.05.2019. 13:51 / Izvor: 24sata
Mlinar zatvorio poslovnicu u Münchenu: Novi vlasnici objasnili zašto

Mnoge je iznenadila vijest kako je Mlinar zatvorio svoju poslovnicu u Münchenu.

Mnoge je iznenadila vijest kako je Mlinar zatvorio svoju poslovnicu u Münchenu. Na stranici Yelp, koja služi korisnicima za recenzije restorana, smještaja i zabave, piše kako je pekarnica na Marienplatzu zatvorena, piše 24sata.

Mlinar se tijekom godina brzo širio i otvorio poslovnice izvan Hrvatske. Trenutno imaju maloprodajna mjesta u sedam europskih zemalja: Slovenija, BiH, Mađarska, Slovačka, Njemačka, Švicarska i Malta. Veleprodajno su prisutni u 19 zemalja. 

Krajem 2012. godine počeli su se širiti. Prvo su ušli na slovensko tržište, a poseban trenutak za tvrtku bio je otvaranje pekarnice u Njemačkoj. Najveće postignuće u toj zemlji bilo je 2015. godine kada je u samom centru Münchena na Marienplatzu 16 osvanula pekarnica. Tadašnji većinski vlasnik Mato Školjo ponosno je najavio daljnju ekspanziju kompanije po europskim i svjetskim tržištima.

Za zatvaranje prodavaonice saznalo se nakon što je objavljeno da je Investicijski fond 'Mid Europe' čije se sjedište nalazi u Londonu, preuzeo većinski udio u Mlinaru, najvećoj domaćoj pekarskoj kompaniji, dok je njezin dosadašnji vlasnik Mato Škojo zadržao manjinski udio.

Iz Mlinara kažu kako je prodavaonica u Münchenu zatvorena zbog nemogućnosti postizanja daljnje suradnje s vlasnikom prostora u kojem se nalazila i kako je zatvorena prije nego što je 'Mid Europe' postao većinski vlasnik Mlinara. Naglašavaju kako se ovakve situacije događaju i da su u stalnoj potrazi za adekvatnim prostorima i kako se tvrtka uistinu nastoji proširiti. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti